Bursa Arap Turizm Ana Destinasyonuna doğru

Bursa Arap Turizm Ana Destinasyonuna doğru -Bursanın Arap ülkeleri için 2013 turizm ana destinasyonu seçilmesi kapsamında, bu ülkelerle ticari, kültürel, turistik, ekonomik ilişkileri arttırmak amacıyla hazırlanan ve yaklaşık 7 ay sürecek


BURSA (A.A) - Halil İbrahim Başer - Bursanın Arap ülkeleri için 2013 turizm ana destinasyonu seçilmesi kapsamında, bu ülkelerle ticari, kültürel, turistik, ekonomik ilişkileri arttırmak amacıyla hazırlanan ve yaklaşık 7 ay sürecek organizasyonlar, 25 Şubatta Bahreynde başlayacak.
     Çalışmalar kapsamında Bahreyn, Umman, Kuveyt, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Fas, Cezayir gibi ülkelerde turizm, gayrimenkul, sanayi, eğitim, medya sektör buluşmaları, kongre, sergi, konferans, Türk-Arap buluşmaları düzenlenecek. Stantlar açılarak, Bursanın kültürel, tarihi değerleri, yemekleri tanıtılacak.
     Programlar, 25 Şubatta Arap Ligi Turizm Başkenti ilan edilecek olan Bahreynde başlayacak. Bursadan gidecek heyet, buradaki 21 Arap ülkesinin kültür bakanlarının bulunacağı toplantıya katılacak. Burada ayrıca Bursa Ana Destinasyonunun lansmanı yapılacak. Daha sonra da 7 ay süreyle bazı Arap ülkeleri ve Bursada değişik organizasyonlar gerçekleştirilecek.
     Vali Şahabettin Harput, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl nisan ayında Bursada yapılan Türk-Arap buluşmasının bu sürecin başlangıcı olduğunu söyledi. Bursanın Arap alemi için cazibe teşkil ettiğini dile getiren Harput, Dağı, yeşili, termali, yemekleri, kültürü, tarihi, Arap alemi için büyük bir cazibe. Bundan hareketle Valiliğimiz ve Arap Birliği Turizm Örgütü arasında imzalanan işbirliği ile Bursa 2013 ana destinasyonu ilan edildi. Bu kapsamda 25-26 Şubatta Bahreynde Arap ülkeleri turizm bakanlarının toplantısına davet edildik. 21 Arap ülkesini bakanları Bahreynde bir araya gelecekler. Biz de buraya büyük bir çıkarma yapacağız dedi.
     Bursadan kendisinin başkanlığındaki yaklaşık 90 kişilik heyetle Bahreyne gideceklerini belirten Harput, şöyle devam etti:
     Arap bakanların görüşme yaptığı programda tanıtım konuşması yapacağım. Bursayı tanıtan film göstereceğiz, Bursa stantları kuracağız. Tüm Arap ülkelerine aynı anda Bursayı tanıtma imkanı bulmuş olacağız. Çok önemli bu. İkinci gün Bursa gecesi düzenleyeceğiz. Bursanın folklorunu, karagöz-hacivatını, mutfağını, musikisini, yemeklerini, tüm güzelliklerini Bahreynin en büyük alışveriş merkezindeki salonlarda stant açarak, gece düzenleyerek göstereceğiz. Hazırlıklarımız tamam. Arkadaşlarımız yoğun bir çalışma içerisinde.
    
     -Bursaya 2023 yılında 5 milyon turist...-
    
     Harput, turizmin dünyanın yükselen değeri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Dünyada bir trilyon dolarlık turizm pastası var. Ülkemizin ve Bursanın bundan daha büyük pay almaması için hiçbir neden yok. Burada tüm mesele, sahip olduğumuz zenginlikleri, potansiyeli daha iyi tanıtarak, tüm değerlerin daha çok kişi tarafından bilinmesini sağlamak. Organizasyon kapsamında turizmimizin genel konsepti içinde termal, sağlık, kültür, kongre, dağ ve spor, gastronomi turizmini ön plana çıkaracağız. Bunlar bizim için büyük potansiyeli olan değerler. Bunları iyi işleyerek, alt yapısı, tesisleri, ulaşımı, hizmet sektöründeki hususları dünya vizyonuyla uyumlu bir şekilde geliştirmek istiyoruz. Bursa olarak 2023 yılında 5 milyon turist, 8 milyarlık döviz hedefliyoruz.
     Bir turistin Türkiyede bıraktığı dövizin 700 dolar civarında olduğunu aktaran Harput, Ancak termal ve kültür turizminde bu oran çok daha yukarılara çıkıyor. Bu manada sahip olduğumuz zenginlik göz önüne bulundurulduğunda, böyle bir hedef koyduk kendimize. Bu hedefin gerçekleşmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz diye konuştu.
    
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursa Arap Turizm Ana Destinasyonuna doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER