Bursadan Suriyeli sığınmacılara yardım gönderildi

Bursadan Suriyeli sığınmacılara yardım gönderildi -Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde toplanan soba, battaniye, yorgan, yatak ve kışlık giyeceklerden oluşan malzemeleri taşıyan iki kamyon yola çıktı


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesi, ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiyeye sığınan ancak mülteci kampları dışında Kilis ve Gaziantepte kiraladıkları evlerde kendi imkanlarıyla kalan Suriyelilere yardım eli uzattı.
     Kilis 7 Aralık Üniversitesinin talebi üzerine Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde toplanan soba, battaniye, yorgan, yatak ve kışlık giyeceklerden oluşan malzemeler, iki kamyon ile yola çıkarıldı.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yardım malzemelerini götüren kamyonların hareket edeceği Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (AKKM) girişinde yaptığı açıklamada, ülkelerinde yaşanan savaştan kaçarak Türkiyedeki kamplara sığınan Suriyelilere devletin her türlü yardımı yaptığını söyledi.
     Altepe, ancak mülteci kampları dışında kendi imkanlarıyla yaşamaya çalışan çok sayıda Suriyeli olduğunu belirterek, özellikle bu durumda olan Suriyelilere destek olunması için Kilis 7 Aralık Üniversitesinin kendilerinden talepte bulunduğunu ifade etti. Altepe, şunları kaydetti:
     Soba, battaniye, yorgan, yatak ve kışlık giyecek talepleri oldu. Bunları toplamaya başladık. Bu konuda tüm hayırseverlerden, iş adamlarımızdan destek bekliyoruz. Söz konusu malzemelerinin yeni malzeme olması önemli. İkinci el hiçbir ürünü kabul etmiyoruz. İlk etapta topladığımız iki kamyon malzemeyi bölgeye gönderiyoruz.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Bursadan Suriyeli sığınmacılara yardım gönderildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER