Bursadaki Müjdat Gezen Kültür Sanat ve

Bursadaki Müjdat Gezen Kültür Sanat ve Eğlence Merkezi -Nilüfer Belediyesi Başkanı Bozbey: Mevcut ihale sözleşmesindeki bazı maddelerden dolayı, bu yapının Nilüfer Belediyesi tarafından satın alınmasının hukuken mümkün olmadığı gör


BURSA (A.A) - Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey, Müjdat Gezen Kültür Sanat ve Eğlence Merkezi ile ilgili, Mevcut ihale sözleşmesindeki bazı maddelerden dolayı, bu yapının Nilüfer Belediyesi tarafından satın alınmasının hukuken mümkün olmadığı görüldü dedi.
     Bozbey, son günlerde bazı basın yayın organlarında çıkan Müjdat Gezen Kültür Sanat ve Eğlence Merkezi ile ilgili iddialara yönelik yaptığı yazılı açıklamada, bu yapının Nilüfer Belediyesi tarafından satın alınmasının hukuken mümkün olmadığını söyledi.
     Merkezin, Nilüfer Belediyesi tarafından 25 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle açık ihale yapıldığını ve Müjdat Gezenin şirketi tarafından üstlenildiğini ifade eden Bozbey, İş, projesine uygun biçimde yapılmıştır. Ancak daha sonra Müjdat Gezenin kamuoyuyla paylaştığı sorunlar nedeniyle merkezin kapanması gündeme gelmiştir. Gezen, bu merkezi belediyemize devretmek için bir dilekçe vermiş ve bunun üzerine de konuyu ayrıntılı incelemek üzere hukuki bir çalışma başlatılmıştır ifadelerini kullandı.
     Nilüfer Belediyesi olarak, mahkeme kararıyla değer tespiti yaptırdıklarını ve konuyu Belediye Meclisine havale ettiklerini belirterek, açıklamasında şunları söyledi:
     Ancak yapılan değerlendirmede mevcut ihale sözleşmesindeki bazı maddelerden dolayı, bu yapının Nilüfer Belediyesi tarafından satın alınmasının hukuken mümkün olmadığı görüldü. Arsası Nilüfer Belediyesine ait olan ancak Müjdat Gezen tarafından yaptırılan yapının mülkiyetinin Nilüfer Belediyesine geçmesi mümkün görünmemektedir. Nilüfer Belediyesi için Müjdat Gezenin burada yaptığı yatırım da bu kente kazandırdığı hizmet ve verdiği sanatsal eğitimler de çok değerlidir. Nilüfer halkı adına bu yatırımı bizim kentimizde yaptığı için ben Müjdat Gezene bir kez daha teşekkür ediyorum ve Bursadan çekilme kararını bir kez daha gözden geçirmesini diliyorum.
     Bozbey, Müjdat Gezen tarafından yaptırılan merkezde sanatsal eğitimlerin devam ettirilmesini istediklerini dileyerek, Merkezin, Nilüfer Belediyesi tarafından satın alınması söz konusu değildir, sadece sözleşme şartları kapsamında yani kültür işleviyle kullanılmak üzere başka yatırımcıya devredilmesi mümkündür ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Bursadaki Müjdat Gezen Kültür Sanat ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER