Bursada tefeci operasyonu

Bursada tefeci operasyonu -Dağ bölgesindeki köylülere yüksek faiz karşılığı para verdikleri ve geri ödemeyemeyenlerin, arsa ve evlerinin tapularını zorla üzerlerine geçirdikleri ileri sürülen 8 kişi gözaltına alındı (Foto


BURSA (A.A) - Bursada dağ bölgesindeki köylülere yüksek faiz karşılığı para verdikleri, geri ödeyemeyenlerin, arsa ve evlerinin tapularını zorla üzerlerine geçirdikleri ileri sürülen 8 kişi gözaltına alındı.
     İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı kişilerin, yüksek faizle para verdikleri dağ bölgesindeki köylülerikendilerine borçlandırdığı ihbarı üzerine harekete geçti.
     İncelemeler ve takibin ardından ekipler, Muhammet S. (58), Daimi Y. (50), Süleyman Ç. (45), Ali Hikmet T. (49), İdris S. (48), Mehmet A. (63), İsmail K. (56) ve Ahmet Tyi (41) yakaladı. Şüphelilerin üzerinde ve iş yerlerinde 2 silah, 30 fişek ve 90 tapu senedi ele geçirildi.
     Zanlıların, yüksek faiz karşılığı para vererek köylüleri borçlandırdıkları, geri ödeyemeyenlerin ev ve arsalarının tapularını zorla üzerlerine geçirdikleri, tapusunu vermeyenleri ise kaçırıp darbettikleri ileri sürüldü.
     Emniyet Müdürlüğündeki ifadelerinin ardından zanlılar, Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulan örgüte üye olmak, örgüt kapsamında haksız çıkar sağlamak, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak ve ölümle tehdit suçlarından adliyeye sevk edildi.
    
     Muhabir: Doğukan Altınay / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bursada tefeci operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER