Bursada iki kız kardeşin şofbenden sızan

Bursada iki kız kardeşin şofbenden sızan gazdan zehirlenmesi -Orhangazi ilçesinde, Kasım 2011de birlikte girdikleri banyoda şofbenden sızan gazdan zehirlenerek yaşamını yitiren Gizem Beray ile ablası İrem Sılay Yükselin isimleri parka


BURSA (A.A) - Bursanın Orhangazi ilçesinde, Kasım 2011de birlikte girdikleri banyoda şofbenden sızan gazdan zehirlenerek yaşamını yitiren Gizem Beray (11) ile ablası İrem Sılay Yükselin (12) isimleri parka verildi.
     Gizem ve İremin babası Salih Yüksel, kızlarının ölüm yıl dönümünde, Orhangazi Belediyesine dilekçe vererek, kızlarının isimlerinin bir çocuk parkına verilmesini talep etti.
     Aralık ayı toplantısında konuyu gündemine alan Belediye Meclisi, Yüksel ailesinin evlerinin 200 metre yakınındaki çocuk parkına İrem Sılay ve Gizem Beray isminin verilmesi teklifini görüştü. Belediye Meclisi, teklifi oy birliğiyle kabul etti.
     İki kızını bir yıl önce kaybeden Salih Yüksel, belediyeye yaptığı başvurunun kabul edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kızlarının acısının hala yüreklerinde olduğunu vurguladı.
     Yüksel, Çocuklarımın boş zamanlarında eğlendikleri, oyun oynadıkları yerlerden birisi de o çocuk parkıydı. Gizem ve İremin isimlerinin orada ölümsüzleşmesi bizleri mutlu etti. Emeği olan Kaymakam bey, Belediye Başkanı İsmail Tartar ve meclis üyelerine teşekkür ediyoruz dedi.
    
     -Olay-
    
     Bursanın Orhangazi ilçesinde oturan Gizem Beray (11) ile ablası İrem Sılay Yüksel (12), 28 Kasım 2011 tarihinde beraber girdikleri banyoda şofbenden sızan gazdan zehirlenmişti. Gizem, kaldırıldığı Orhangazi Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. İrem Sılay Yüksel de tedavi gördüğü Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki yaşam mücadelesini 1 Aralıkta kaybetmişti.
     Yaşamını yitiren Gizem Beray Yüksel (11), öğretmeninin sınıfta arkadaşlarına öğüt verirken çektiği görüntüleri internette tıklanma rekorları kırınca televizyon kanallarında üst üste haber olmuştu. Gizem, katıldığı Beyaz Showda ise zekası ve hazırcevaplığı ile izleyenleri ekran başına kilitlemiş ve kahkahaya boğmuştu.
    
     Muhabir: Musa Öztürk / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bursada iki kız kardeşin şofbenden sızan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER