Bursada iki fuar birden açıldı

Bursada iki fuar birden açıldı -Vali Harput: Bundan sonra tarım arazilerine sanayinin bir adım girmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu bizim için fevkalade önemli


BURSA (A.A) - Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından hazırlanan BURTARIM 2012 ile Bursa 5. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı açıldı.
     Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezindeki açılışta konuşan Vali Şahabettin Harput, tarım arazilerinin korunmasının Türkiye için hayati önem taşıdığını söyledi.
     50 yıl öncesine kadar Bursanın tarım şehri, şimdilerde ise sanayi şehri olarak anıldığını ifade eden Harput, Bundan sonra tarım arazilerine sanayinin bir adım girmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu bizim için fevkalade önemli. Zenginleşme elbette sanayiden geçer ama tarımın da sanayisi var. Bursanın sahip olduğu tarım zenginliklerini, toprağını, iklimini, sularını, ürün çeşitlerini en iyi şekilde kullanmak Türkiye ve bütün dünya için çok önemli dedi.
     Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü de fuara 29 ülkeden 603 firmanın katıldığını belirterek, Fuar, 8 salon ve açık alan ile birlikte 70 bin metrekare alanda hazırlandı. Fuar sonuna kadar çiftçilerimiz burada istediklerini bulabilecekler. Umarım fuar hem Bursa hem de Türk tarımına katkı yapar diye konuştu.
     Türkiyenin yanı sıra Makedonya, Azerbaycan, Kırgızistan ve Tacikistandan da yetkililerin katılımının beklendiği fuar, 30 Eylülde sona erecek.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Bursada iki fuar birden açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER