Bursada dünürler arasında çıkan kavgada damadın

Bursada dünürler arasında çıkan kavgada damadın ölmesi -Eylül 2011de, damadını tabancayla vurarak öldürdüğü ve dünürünü yaraladığı iddia edilen kişi ile eşinin yargılanmasına devam edildi


BURSA (A.A) - Bursanın merkez Osmangazi ilçesinde, eylül 2011de, damadını tabancayla vurarak öldürdüğü ve dünürünü yaraladığı iddia edilen sanığın ve eşinin yargılanmasına devam edildi.
     Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık Hilmi Güler (51) ve eşi tutuksuz sanık Sebahat Güler (36) ile maktul Sezgin Yalavaçın babası Cafer Yalavaç ve annesi Sevgi Yalavaç , sanıkların kızı olan Seda Yalavaç ile tarafların avukatları ve yakınları katıldı.
     Mahkeme heyeti, duruşmada bir kişiyi tanık olarak dinledi. Maktul Sezgin Yalavaçın ailesinin yaşadığı mahallede çay ocağı işlettiğini bildiren tanık Hasan Mert, olaydan bir hafta kadar önce karı koca olan sanıkların çay ocağına geldiğini belirterek, Bana Sezgin Yalavaçın evini sordular. Onlara, ne yapacaklarını sordum. Onlar da Kızımız kaçtı, onun için arıyoruz dediler. Ancak ben evi göstermedim. Ertesi gün çay ocağının yakınındaki tamirhaneye çay götürdüğüm sırada onları tamirhanede gördüm. Çay verirken Hilmi Gülerin 8 tane çocuğum olsa da kızımı onlara yar etmeyeceğim dediğini duydum. Ancak Sezgini öldürecekleri şeklinde bir şey duymadım. Sadece kızlarını arıyorlardı dedi.
     Müşteki avukatı Ümit Emek ise sanıkların olayı tasarlayarak işlediklerini iddia ederek, sanık Sebahat Gülerin de yardım eden değil müşterek olarak cezalandırılmasını talep etti.
     Duruşmada mütalaasını veren savcı, tutuklu sanık Hilmi Gülere kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapis, tutuksuz sanık Sebahat Gülere ise silah bulundurduğu için 6136 Sayılı Kanuna muhalefet suçundan 3 yıla kadar hapis, diğer suçlardan beraat verilmesini talep etti.
     Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının son savunmalarına hazırlanmaları için duruşmayı erteledi.
     Eylül 2011de, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Gemlik Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencisi Seda Yalavaçın ailesi, kızlarının erkek arkadaşı olan Sezgin Yalavaç ile evlenmesine izin vermemiş, bunun üzerine genç kız, olaydan 15 gün önce Balıkesire kaçarak bu kişiyle evlenmişti.
     Kızlarının, Yalavaç ailesi tarafından uyuşturucu maddeye alıştırıldığını ve psikolojik tedavi görmesi gerektiğini iddia eden Hilmi-Sebahat Güler çifti, Seda-Sezgin Yalavaç çiftinin Atıcılar Mahallesindeki evine gitmiş, iddiaya göre evin önünde çıkan tartışma sırasında Hilmi Güler, tabancayla damadını ve dünürünü yaralamıştı.
     Hastaneye kaldırılan Sezgin Yalavaç yaşamını yitirirmiş, otomobille kaçan Hilmi ve Sebahat Güler çifti, kısa süre sonra İstanbul yolunda yakalanmıştı.
    
     Muhabir: Cem Şan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bursada dünürler arasında çıkan kavgada damadın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER