Bursada Kentsel Dönüşüm...

Bursada Kentsel Dönüşüm...


BURSA (A.A) - TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya, Kentsel Dönüşüm Projeleri uygulanırken bir takım ilkelerin göz önünde bulundurulması gerektiğini bildirdi.
     Kaya, BAOB Yerleşkesinde düzenlenen Kentsel Dönüşüm konulu basın toplantısında, Samsundaki sel felaketi sonucunda yaşanan ölümlerin, TOKİ konutlarında yaşanmasının, yer seçiminin yanlışlığı ve planlama ilkelerine uyulmamasının sonucu olduğunu ileri sürdü.
     Bursada uygulanan Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesine ilişkin Kaya, Kentimizde bir TOKİ uygulaması olan Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesinde de kent silüetinin bozulması, yüksek yoğunluk, getireceği trafik keşmekeşi gibi sorunlar ortada iken, mülk sahipleri ile bugün yaşanan sorunlar, sürecin ne kadar kötü planlandığının ve yönetildiğinin göstergesidir dedi.
     Kentsel Dönüşüm Projeleri uygulanırken bir takım ilkelerin göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayan Kaya, Kentlerimizde daha iyi bir çevre ve yaşam kalitesine kavuşabilmek için, sürdürülebilir kentleşmeyi hedefleyen imar planlarının ve bunları destekleyen kentsel tasarım projelerinin hazırlanması zorunludur diye konuştu.
    
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Bursada Kentsel Dönüşüm... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER