Bursada, tarihi eserlere 12 milyon lira

Bursada, tarihi eserlere 12 milyon lira ödenek -Vali Harput: Bize düşen görev, o muhteşem mirası bütün asaletiyle korumak ve yaşatmaktır


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, temmuz ayından itibaren kentteki tarihi eserler için İl Özel İdaresi tarafından 12 milyon liralık ödenek ayrıldığını bildirdi.
     Harput, yaptığı yazılı açıklamada, kentin en belirleyici vasıflarının tarih, kültür ve medeniyet olduğunu, bu zenginliğin korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini belirtti.
     Bu zenginliği korumak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmanın önemli olduğunu vurgulayan Harput, Eskişehir Hamamından Köylü Pazarına kadar bütün tarihi yapıların restorasyonunda valilik olarak bu hizmeti seve seve yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
     Harput, şu anda kullanılmakta olan 8 milyon 270 bin TL ödenek olduğunu belirterek, bu yıl ise 12 milyon TLlik ayrı ödenek aktaracaklarını bildirdi. Harput, şunları kaydetti:
     Tarihi eser noktasında restorasyon ihtiyacı olup da yasal prosedüre göre normal müracaatını yapan ve Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulundan uygun görüşünü alan her tarihi yapıya (cami, çeşme, kale, han, tarihi ev, tarihi sokak) yardım yapabilecek imkanımız vardır. Elbette hepsinin tamamını karşılayacak değil, ama belli imkanlarda yardım yapma imkanımız vardır. Bu vesileyle belediyelerimizin, ilçelerimizin bu noktada kendi bölgelerindeki tarihi eserlerin Kültür ve Tabiat Varlıkları içerisinde kalması kaydıyla bize müracaatları halinde, İznikteki tarihi amfitiyatroya yaptığımız yardım gibi diğer ilçelerimize yardım yapabilecek durumdayız.
     İl Özel idaresi eliyle temmuzdan itibaren 12 milyon TLlik yeni bir harcamayı bölgedeki tarihi eserlerin restorasyonuna ayırdıklarını belirten Harput, şu bilgileri verdi:
     Belediyelerimizin bu yönde gelecek taleplerini de değerlendirerek, bu yönde yeni ödeneklerle bu çalışmaları takviye etmeye, destek vermeye devam edeceğiz. Ben emeği geçen bütün arkadaşlarıma tarihe karşı bir saygının bir vefanın güzel bir örneği olarak, bu noktada hizmet yapan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bursanın kimliğini yeniden ayağa kaldırma, Bursanın kimliğine yeniden saygı duyma ve onu Bursaya iade etme çok önemlidir. Eğer 2008 yılında İngiltere Kraliçesi Elizabeth buraya geldiyse Bursaya Yeşil Bursa diye gelmedi. Modern Bursa diye gelmedi. Bursanın tarihi kimliğini görmeye, Osmanlının mührünü görmeye, Osmanlının 130 yıl başkentlik yapmış Bursasının o ilk döneminin estetik mimarisini görmeye, bunun asaletini hayranlıkla seyretmeye geldi. Bize düşen, o muhteşem mirası bütün asaletiyle, bütün zarafetiyle korumak ve yaşatmaktır.
    
     Muhabir: Cem Şan / Mehmet Bayer / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bursada, tarihi eserlere 12 milyon lira Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER