Büro Memur

Büro Memur-Senden fazla mesai ücreti talebi


ÇORUM (A.A) - Büro Memur-Sen Çorum Şubesi Başkanı Erdoğan Cengiz, kamu çalışanlarının fazla mesai ücretleri konusundaki haksızlığının giderilmesi gerektiğini bildirdi.
     Cengiz, yaptığı yazılı açıklamada, 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile fazla mesai ücretlerinin kaldırıldığını hatırlatarak, kamu çalışanları hak etmedikleri bir mağduriyet yaşadıklarını savundu.
     En çok mağduriyeti İçişleri Bakanlığına bağlı birimlerde görev yapan kamu çalışanlarının yaşadığını dile getiren Cengiz, şöyle devam etti.
     Ülkemizde doğal afetlerde, yangınlarda, yurt dışından göçlerde, genel yahut yerel seçimlerde ve benzeri olağan ve olağanüstü durumlarda İçişleri Bakanlığında, valiliklerde ve kaymakamlıklarda kriz masaları oluşturularak bakanlık bünyesindeki personel gece gündüz demeden tam bir özveriyle bu krizlerin ve olayların getirdiği yaraları sarar veya sarmaya çalışarak tam anlamıyla hizmet vermektedirler. Ayrıca İçişleri Bakanlığının taşra teşkilatı olan valilik ve kaymakamlıklarda mülki idare amirleri makam odalarından çıkmadıkça hiçbir personel görev yerini terk etmeyerek, bir nevi 5442 Sayılı İl İdaresi Kanuna tabi olarak 24 saat esasına göre çalışmaktadırlar. Bütün bunlara rağmen İçişleri Bakanlığı personeline hak etmiş oldukları ve zorunlu olarak kaldıklarında fazla mesai ücreti ödenmemektedir. Bu uygulama çalışanları ciddi anlamda mağdur etmektedir.
     Sendika olarak bu konudaki mağduriyetlerin giderilmesini talep ettiklerini belirten Cengiz, Kamu çalışanlarının ve özellikle İçişleri Bakanlığı personelinin yapmış olduğu mesai de göz önüne alınarak uğramış oldukları hak kayıplarının bir an önce telafi edilmesi gerektiği hususunda yetkilileri göreve davet ediyor ve durumu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER