Burdur Valisi Yılmaz:

Burdur Valisi Yılmaz: -İkinci OSBnin imarla ilgili planları Ankarada onay aşamasında


BURDUR (A.A) - Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, kente yapılması planlanan ikinci Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) imarla ilgili planlarının Ankarada onay aşamasında olduğunu bildirdi.
     Vali Yılmaz, bir otelde düzenlenen İkinci Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti ve Yönetim Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, kente yeni yapılması planlanan OSB ile ilgili birkaç basit konunun dışında çok önemli bir sorunun olmadığını ifade ederek, İkinci OSBnin imarla ilgili planları Ankarada onay aşamasında. Ankaradan planlarla ilgili Burdura bir ziyaret oldu ve birkaç hususta düzeltme istediler. İlgili kurumlarla bu düzeltme çalışmaları yürütüldü dedi.
     Yılmaz, yeni OSBnin planının netleşmesinin ardından ön tahsis aşamasına gelineceğini söyledi.
     OSBde kamulaştırma alanlarında mülk sahiplerinin tespitlerinin yapıldığını, kamulaştırmalar için yaklaşık 1 milyon liraya ihtiyaç olduğunu belirten Yılmaz, kurumların bu konuda üstlerine düşen görevi yerine getirdiğini anlattı.
     Yılmaz, ön tahsis yoluyla 22 civarında parseli ilk etapta yatırımcıya açmayı planladıklarını, ihtiyaç duyulan 1 milyon liranın ön tahsis yoluyla karşılanabileceğini vurguladı.
    
     -Seçici davranmak durumundayız-
    
     Ön tahsis için 5-6 firmanın müracaatta bulunduğunu bildiren Yılmaz, şöyle konuştu:
     Bu konuda biraz seçici davranmak durumundayız. Çünkü bölgemiz OSB açısından Burdur olarak civar illere göre olumlu bir konumda. Bunu değerlendireceğiz. Çevreye duyarlı, koku, gürültü ve çevreye zarar vermeyen tesislere ağırlık vereceğiz. İşçi sayısına önem vereceğiz. Elektrik kullanımı öngörüsü bizim için değerlendirmede önceliğimiz olacak. Bölgemize yatırım yapmak isteyen büyük firmalar da var. Bucakta, Burdur Birinci OSBde, Antalya OSBde şu anda yer yok. Geriye Burdur İkinci OSB kalıyor. Teşvikle ilgili Burdur OSBnin 4. Bölge olması büyük bir avantaj. Bunu değerlendirmek istiyoruz.
     Yılmaz, ikinci OSBde sütü işlemek için başvuruda bulunan firmalar olduğunu kaydetti. Sütü, katma değer oranını yükselterek kentten çıkartmak istediklerini anlatan Yılmaz, Hem Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuzla süt üretimini destekleyerek işleme tesislerinin yapımına katkıda bulunuyoruz hem de sanayi sitelerinin oluşturulmasıyla süt işleme tesisi açacak yatırımcılarımıza yer gösteriyoruz. Bu anlamda baktığınızda bunlar birbirini destekleyen işler ve birbirinin gelişimine katkıda bulunuyor diye konuştu.
     Burdurda mermercilikle ilgili çok önemli gelişmeler olduğunu ifade eden Vali Yılmaz, bu durumun hem bölgesel hem de ulusal medyada yer bulduğunu vurguladı.
     Vali Yılmazın başkanlık yaptığı toplantıya Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Ekici, Burdur Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Şimşek ve diğer yetkililer katıldı.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Burdur Valisi Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER