Burdur OSBde kamulaştırma çalışmaları

Burdur OSBde kamulaştırma çalışmaları -BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Keyik: -Bugüne kadar 140 parselden 30u kamulaştırıldı


BURDUR (A.A) - Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Burdura yapılacak ikinci Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili olarak, bugüne kadar 140 parselden 30unun kamulaştırıldığını söyledi.
     Keyik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Burdurun Gökçebağ köyü yakınlarında yapılacak olan ikinci OSB ile ilgili kamulaştırma çalışmalarının devam ettiklerini belirtti.
     Burdura yatırımın her geçen gün arttığını ve ikinci bir OSBye ihtiyaç duyduklarını ifade eden Keyik, kısa süre içerisinde yeni OSB yapının tamamlanması gerektiğini vurguladı.
     OSB yapımında kamulaştırma engeli yaşadıklarını kaydeden Keyik, Yeni OSB, 96 hektarlık bir alana kurulacak. Bugüne kadar 140 parselden 30u kamulaştırıldı. Geri kalan parsellerle ilgili köylülerle uzlaşma arıyoruz. Burdura yapılacak olan OSB ile ilgili kamulaştırma çalışmaları devam ediyor dedi.
     Keyik, Burdurun daha önce ikinci yatırım teşvik bölgesinde yer aldığını, ancak yapılan değişiklikle üçüncü yatırım teşvik bölgesine çıktığını anımsatarak, bu durumun Burduru diğer illere göre yatırımda avantajlı hale getirdiğini ifade etti.
     Batı Akdeniz Kalkınma Planına göre yatırımda en cazip iller arasında Burdurun olduğuna işaret eden Keyik, şunları söyledi:
     Antalya birinci teşvik bölgesi, Isparta ise ikinci teşvik bölgesinde yer almaktadır. Burdur ise yeni teşvik sistemine göre yatırımcıların tercih listesinde başta yer almaktadır. Enerji giderleri, vergi, işçi sigortasının ödenmesi konularında üçüncü bölgede yer almamız sebebiyle diğer illere göre daha avatajlı durumdayız. Bunun için yeni bir OSBye ihtiyacımız var. Tamamlanacak olan OSB ile yeni yatırımlar yapılacak.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Burdur OSBde kamulaştırma çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER