Burdur AK Parti Milletvekili Özçelik:

Burdur AK Parti Milletvekili Özçelik: -Burdurda yapılması planlanan adalet sarayı binası için ihale çalışmaları tamamlandı


BURDUR (A.A) - AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdurda yapılması planlanan adalet sarayı binası için ihale çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.
     Milletvekili Özçelik, yaptığı yazılı açıklamada, Burdurda yapılacak adalet sarayının ilave yatırım programına alındığını kaydetti. Özçelik, bina ihalesinin ileriki günlerde yapılmasının planlandığını belirterek, Adalet Bakanımız Sadullah Erginin bu yıl ihaleye çıkılması talimatını verdiği adalet sarayı için önümüzdeki haftalarda ilk adım atılmış olacaktır dedi.
     Yeni adalet sarayının, Burdurdaki eski mimari örneklerden esinlenerek yapılacağını kaydeden Özçelik, şunları kaydetti:
     Dış cephesi tarihi dokuyu yansıtacak binanın iç tasarımı, modern ve uygulanabilir şekilde hazırlandı. Binanın yapımı için merkez Karasenir Mahallesi Sultanarada mevkisindeki 12 bin 367 metrekare alan tahsis edildi. Adalet sarayında 11 mahkeme ve 11 duruşma salonu, 1 başsavcı odası, 10 savcı odası, bir adalet komisyon başkanı odası, 2 icra müdürlüğü odası, nezarethaneler, arşivler, baro ve genel tesislerin yapılması planlanıyor.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Burdur AK Parti Milletvekili Özçelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER