Burdurda obeziteye karşı vatandaşlar bilgilendirildi

Burdurda obeziteye karşı vatandaşlar bilgilendirildi


BURDUR (A.A) - Burdur Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından vatandaşları sağlıklı yaşam ve obezite konusunda bilgilendirmek amacıyla halk pazarında stant açıldı.
     Halk Sağlığı Müdürlüğü Hemşiresi Müeccel Eraydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, obezite hastalığının Türkiyede önemli bir rahatsızlık haline geldiğini, bu nedenle vatandaşları obezite ve sağlıklı yaşam konularında bilinçlendirme çalışmalarına başlanıldığını söyledi.
     Pazar yerinde kurulan stantta vatandaşlara beslenme konusunda yaptıkları hatalar, nasıl sağlıklı yaşayabilecekleri ve obeziteden nasıl kurtulabilecekleri konuları hakkında bilgiler verildiğini anlatan Eraydın, vatandaşlara spor yapmalarını ve beslenmelerine dikkat etmelerini önerdiklerini bildirdi.
     Türkiyede obezite hasta sayısının her geçen gün arttığına işaret eden Eraydın, Obezite hastalığı kapımızı çalmış durumda. Amerika Birleşik Devleti obeziteyle büyük bir savaş halinde. Türkiyede de yeni yetişen nesillerde bu tür sıkıntılar yaşanıyor. Bunun en önemli nedenlerinden birisi fast food ürünlerin tüketilmesi dedi.
     Çocukların beslenme düzenine dikkat edilmesi ve düzenli spor yapma alışkanlıkların kazandırılması konusunda aileleri uyaran Eraydın, çalışan annelerin sayısının artmasıyla çocukların hazır gıdalara yöneldiğine işaret etti.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Burdurda obeziteye karşı vatandaşlar bilgilendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER