Burdurda fidan dikimi

Burdurda fidan dikimi -Burdur Orman İşletme Müdürü Şahan: -Orman İşletme Müdürlüğü olarak bugüne kadar 12 bin 577 hektarlık alanda ağaçlandırma ve 6 bin 796 hektarlık alanda rehabilitasyon çalışması yaptık


BURDUR (A.A) - Burdur Orman İşletme Müdürü Ahmet Şahan, Orman İşletme Müdürlüğü olarak bugüne kadar 12 bin 577 hektarlık alanda ağaçlandırma ve 6 bin 796 hektarlık alanda rehabilitasyon çalışması yaptık dedi.
     Burdur Orman İşletme Müdürü Ahmet Şahan, hafta dolayısıyla Burdur Valisi Nurettin Yılmazı makamında ziyaret etti. Daha sonra Büğdüz beldesinde düzenlenen fidan dikme törenine katılan Şahan, bir ülkenin orman bakımından yeterli olabilmesi için topraklarının en az yüzde 30unun ormanlarla kaplı olması gerektiğini kaydetti.
     Türkiyenin yüzde 27,6sının ormanlarla kaplı olduğunu anlatan Şahan, Burdurun yüzde 48i ormanlarla kaplı. Bunun yarısı verimli ormanlardan oluşuyor. Orman İşletme Müdürlüğü olarak bugüne kadar 12 bin 577 hektarlık alanda ağaçlandırma ve 6 bin 796 hektarlık alanda rehabilitasyon çalışması yaptık dedi.
     Törende Vali Yılmaz, fidan dikimine sağladığı katkılardan dolayı Büğdüz Belediye Başkanı Ali Erdoğana plaket verdi.
     Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu törene, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Emniyet Müdürü Abdülkerim Polat, daire müdürleri ve öğrenciler de katıldı.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Burdurda fidan dikimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER