Bulanık Devlet Hastanesine kardiyolog atandı

Bulanık Devlet Hastanesine kardiyolog atandı


MUŞ (A.A) - Bulanık Devlet Hastanesine kardiyolog atandı.
     Kardiyoloji Uzmanı Dr. Murat Gençarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, poliklinikte bulunan cihazların ve sunulan imkanların birçok il ve ilçedeki devlet hastanesinde bulunmadığını söyledi.
     Gençarslan, elektro kardiyografi (EKG), eko kardiyografi (EKO), efor testi, ritm holter, tansiyon holter cihazlarının da bulunduğu poliklinikte, hastalara en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını bildirerek, şöyle konuştu:
     Hastanemizde anjiyo dışında, kardiyolojiyle ilgili çoğu tetkik yapılmaktadır. Kardiyolojinin alanına giren hastalıklar, halk tarafından çok fazla bilinmiyor. Bölgede yüksek oranda kardiyolojiyi ilgilendiren vaka var. Yalnız hastaların kardiyoloji farkındalığının bu bölgede az olduğunu görüyoruz. Göğüs ağrısı şikayeti olan birçok hasta farklı polikliniklere başvurabiliyor. Göğüs ağrısı olan hastanın ilk başvurması gereken bölüm kardiyoloji olmalı.
     Kardiyolojinin kalp yetmezliği ve rahatsızlıkları, yüksek tansiyon, yüksek lipidemi, kolesterol yüksekliği, koroner arter hastalıkları, kalp ve bağlı damar hastalıklarıyla ilgilendiğini anlatan Gençarslan, göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, bayılma gibi şikayetleri olan hastaların kardiyoloji servisinde kontrol yaptırması gerektiğini ifade etti.
     Gençarslan, Buraya isteyerek geldim. Bulanık halkına hizmet edeceğim. Bugünlerde teslim alınacağı söylenen Bulanık Devlet Hastanesi faaliyete geçtiği zaman, çok daha kapsamlı hizmet vereceğiz. İnşallah benim için de Bulanık için de hayırlı olur diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Fideyil Temel / Berin Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Bulanık Devlet Hastanesine kardiyolog atandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER