Bu yıl Ramazan ayında selam konusu

Bu yıl Ramazan ayında selam konusu işlenecek -Elazığ Müftüsü Güngör: Bu yıl Ramazan ayında Peygamberimizin, aranızda selamı yayınız Hadis-i Şerifi etrafında selam konusu ele alınacak


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ İl Müftüsü Peyami Güngör, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her Ramazan ayında farklı bir konunun işlendiğini belirterek, Bu yıl Ramazan ayında Peygamberimizin, aranızda selamı yayınız Hadis-i Şerifi etrafında selam konusu ele alınacak dedi.
     Güngör, müftülük binasında düzenlediği basın toplantısında, Ramazan ayına yaklaşmış olmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, 19 Temmuz Perşembe günü kılınacak olan ilk Teravih Namazının ardından ertesi gün ilk orucun tutulacağını hatırlattı.
     Ramazan ayının, fakir ve yetimleri gözetmeyi, dostları, komşuları ve akrabaları ziyaret etmeyi hatırlattığını vurgulayan Güngör, Ramazan, manevi duygularımızın canlılık kazandığı, birlik ve beraberliğimizin, kardeşlik ve sevgi bağlarımızın daha da güçlendiği, zihin ve gönüllerimizin uyarıcı telkin ve öğütlere her zamankinden daha fazla açık olduğu feyizli bir aydır. Kötü alışkanlıklarından vazgeçip günahlardan tövbe ederek namaz, oruç, zekat, fitre ve mukabele gibi ibadetlerle maddi ve manevi hayatımızı ihya ettiğimiz bu kutsal ayda bizlere düşen en önemli vazifelerden birisi de kaybetmek üzere olduğumuz değerlerimize sahip çıkmaktır diye konuştu.
     Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl Ramazan ayında toplumun ihtiyacı olan bir konunun belirlendiğini ve bu sene de selam konusunun ele alınacağı bildiren Güngör, şunları ifade etti:
     Bu yıl ki Ramazan ayında ise Peygamberimizin aranızda selamı yayınız Hadis-i Şerifi etrafında selam konusu ele alınacak. Selamı sosyal hayatımızın merkezine yerleştirmeyi amaç edinen etkinlikler düzenlenecektir. Barış, güven ve iyi niyet gibi pek çok anlamı içine alan selama günümüzde daha da çok ihtiyacımız bulunmaktadır. Selamın ihmal edilmesiyle insanlar arasındaki iletişimi sağlayan gönül bağları kopmuş, bireysellik ön plana çıkmış, insani ilişkiler zayıflamış ve paylaşımlar oldukça azalmıştır. Mahalle ve caddelerin bir ev sıcaklığını yaşadığı günler geride kalmış, insanlar artık tanıdıklarını bile görmezden bile gelmeye başlamışlardır.
     Kentte her yıl olduğu gibi bu sene de 4 camide hatimle Teravih Namazı kılınacağını açıklayan Güngör, ihtiyaç sahiplerine yapılacak yardımlara da değindi. Güngör, geçen yıl 75 lira değerinde ve içerisinde gıda malzemesi olan 520 paket dağıttıklarını hatırlatarak, bu sene de aynı sayıda veya daha fazla şekilde yardımların yapılacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ramazan Kaya / Emrah Gökmen
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Bu yıl Ramazan ayında selam konusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER