Bu cezaevinde yat da yapılıyor mobilya

Bu cezaevinde yat da yapılıyor mobilya da -Antalya E tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda oluşturulan 19 farklı alandaki atölyede 400 tutuklu ve hükümlü deri çanta, mobilya ve ev tekstil ürünlerinin yanı sıra yat da yaptı


ANTALYA (A.A) - Volkan Poliçe - Antalya E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumundaki 400 tutuklu ve hükümlü, 19 farklı atölyede pek çok farklı alanda üretim yapıyor.
     Antalya E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü ve tutukluların kişisel gelişimlerini ve meslek sahibi olmalarını sağlamak amacıyla 5 yıl önce kurs ve meslek edindirme atölyesi açıldı. Zamanla 19a yükselen atölyelerde 400 kişi çalışıyor.
     Hükümlü ve tutuklular, atölyelerde deri çanta, mobilya ve ev tekstili ürünleri üretimi yapıyor, kitap ciltleme, ağaç ve kabak oymacılığı ebru sanatını öğreniyor. Tutuklu ve hükümlüler, okuma-yazma, yabancı dil, bağlama, yağlı boya, masa tenisi, Kuran-ı Kerim ve bilgisayar gibi kurslarda da kendilerini geliştirme fırsatı buluyor.
     Atölyelerde bugüne kadar üretilenler arasında 2 adet de yat bulunuyor. 6 yıl önce cinayet suçundan hüküm giyen gemi yapım ustası C.E. tarafından yapılan yatlar, 180 bin lira karşılığında sahiplerine teslim edildi.
    
     -Günde 6,25 lira kazanıyorlar-
    
     Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Adnan Tabar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan İşyurtları Daire Başkanlığı koordinesinde, Türkiyedeki 225 ceza infaz kurumunda iş yurdu ve atölyeler kurulduğunu belirtti.
     Antalya E tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda bin 700 tutuklu ve hükümlünün kaldığını bildiren Tabar, meslek edindirme atölyeleri ve kurslara 400 tutuklu ve hükümlünün katıldığını kaydetti.
     Tabar, atölyelerde çalışan tutuklu ve hükümlülere İşyurtları Daire Başkanlığınca belirlenen günlük 6,25 lira ücret ödendiğini ifade ederek, ortalama 22 gün çalışan bir kişinin ayda 137,5 lira kazandığını anlattı.
     Üretilen mobilya gibi bazı ürünlerin adliye ve cezaevinde kullanılacağına işaret eden Tabar, "Diğer ürünleri ise yurt genelinde açılan mağaza ve sergilerde satıyoruz. Elde edilen gelir İşyurtları Daire Başkanlığında toplanıyor. Bu paradan hükümlü ve tutukluların maaşları ödeniyor, sigorta primleri yatırılıyor" dedi.
     Atölye ve kurslara katılanların sayısının her yıl arttığına dikkati çeken Tabar, "Meslek edindirme ve kurs çalışmalarıyla tutuklu ve hükümlülerin topluma yararlı bir birey olarak kazandırılmaları sağlanıyor" diye konuştu.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bu cezaevinde yat da yapılıyor mobilya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER