BTSO Meclis Başkanı Parseker:

BTSO Meclis Başkanı Parseker: Bursanın ticaret ve sanayisini geliştirmek için projelerimle BTSO başkanlığına adayım -1 kilogram ihracatımız şu anda 1.4 dolarken Güney Korenin 3, Almanyanın 4.1 dolardır. Biz de 3 dolar


BURSA (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı İlhan Parseker, Bursanın ticaret ve sanayisini geliştirmek için projeleriyle BTSO başkanlığına adayım dedi.
     Parseker, 7 Mayısta yapılacak komite seçimlerine ve yönetim kurulu başkanlığına aday olduğunu açıkladığı basın toplantısında, zihniyet değişimi gerçekleştirerek, geleceğin ortak vizyon kurumu BTSOyu oluşturacaklarını söyledi.
     BTSO başkanlığını kazanması halinde hayata geçirmeyi planladığı projeleri anlatan Parseker, 2023de nüfusu 4 milyon olan, milli gelire yüzde 5 katkı koyan, kişi başı 30 bin dolar gelire ulaşmış, 110 milyar dolarlık hizmet ve mal üreten, ihracatını 50 milyar dolara çıkarmış bir Bursa düşünüyorum. Türkiyenin ilk 500 büyük kurumu listesine 50 firması girmiş, dünyanın 166ncı mega şehrinden ilk 100e yükselmiş bir Bursa hayal ediyorum. Bu şehrin ticaret ve sanayisini geliştirmek için projelerimle başkanlığa adayım diye konuştu.
     Finansal destek için bankalarla daha cazip şartlarda kredi imkanları sunacaklarını belirten Parseker, şunları kaydetti:
     Finansın merkezi İstanbulda ve siyasetin başkenti Ankarada, BTSO büroları açacağız. Üyelerimiz, bu şehirlerde ikili iş görüşmelerini ofislerimizde kurumsal bayrak altında nezih ortamda yapabilecekler. Uluslararası girişimcilik kongresi düzenleyip müteşebbis sayısını arttıracağız. Mükemmellik Yönetim Sistemine geçeceğiz. Bağımsız denetleyiciler, odanın hesaplarını ve eksik yanlarını raporlayacak. Yönetim kurulu kararları internette yayımlanacak. Uluslararası bir tahkim merkezi olacağız. Alışveriş şenliğini de uluslararası hale getireceğiz. Şehrin doğu ve batısına, toptan ticaret merkezleri kuracağız. Şehrin 30 yıllık ticaret yükünü çekecek bu merkezlerde rekabete de imkan sağlanacak.
     Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfına (BUTGEM) verilen desteği arttırarak, teknik eleman yetiştireceklerini, işletmelerin ihtiyacı olan iş güvenliği ve sağlığı uzmanı yetiştirmeye de yöneleceklerini belirten Parseker, şöyle konuştu:
     Üretimde katma değerin artırılması için de Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinde (ULUTEK) yazılım vadisi kurmayı düşünüyoruz. Bir kilo demirin fiyatı 50 cent, ancak 1 kilo telefonun fiyatı 4 bin dolardır. Orta vadede Türkiyenin orta ve ileri teknoloji üretim oranını yüzde 90lara taşımayı hedefliyoruz. 1 kilogram ihracatımız şu anda 1.4 dolarken Güney Korenin 3, Almanyanın 4.1 dolardır. Biz de 3 dolar hedefini kendimize koyduk. Dünyada en çok AR-GE yapan bin kuruluş içinde 3 Türk firması var. Yazılım gücümüzü arttırarak savunma sanayisi ve oto test merkezi için gerekli alt yapıyı oluşturacağız. En temiz ve katma değerli sanayi bu şekilde çıkar.
    
     Muhabir: Semih Kır / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber BTSO Meclis Başkanı Parseker: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER