Brezilyalı akademisyenlerden Necmettin Erbakan Üniversitesine ziyaret

Brezilyalı akademisyenlerden Necmettin Erbakan Üniversitesine ziyaret


KONYA (A.A) - Brezilyanın farklı üniversitelerinin öğretim üyelerinden oluşan heyet, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret etti.
     Sao Paulo Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Peter Demand, ziyarette, Türkiyenin uluslararası alanda giderek öneminin arttığını belirtti.
     Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Akgün de küresel sistemde eski yapıların çözülmeye başladığını ve uluslararası politikada Türkiye ve Brezilya gibi bölgesel güçler için geniş bir manevra alanı açıldığını dile getirdi.
     Küresel barış ve istikrar için yeni aktörler arasında diyalog ve işbirliğinin önemli olduğunu ifade eden Akgün, Brezilyanın Türkiyede; Türkiyenin de Brezilyada çok az tanındığını, üniversitelerin ve akademisyenlerin bu konuda ortak çalışmalar yapmaları gerektiğini kaydetti.
     Görüşmede, bu yıl içinde Necmettin Erbakan Üniversitesinden bir doktora öğrencisinin Sao Paulo Üniversitesine gönderilmesi ve ortaklaşa bir sempozyum düzenlenmesi konusunda da görüş birliğine varıldı.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Brezilyalı akademisyenlerden Necmettin Erbakan Üniversitesine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER