Bozüyük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı

Bozüyük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışmaları -Vakıf Müdürü Özcan: Yaklaşık 400 aileye 259 bin lira nakdi, 500 öğrenciye 124 bin lira eğitim, 460 aileye de 900 ton kömür yardımı yapıldı


BİLECİK (A.A) - Bozüyük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Hayri Özcan, 2012 yılı içerisinde yaklaşık 400 aileye 259 bin lira nakdi, 500 öğrenciye 124 bin lira eğitim ve 460 aileye de 900 ton kömür yardımı yapıldığını bildirdi.
     Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, SYDV olarak 2012 yılı içerisinde kentteki yardıma muhtaç ailelere farklı yardım çeşitleriyle ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, yardımların ailelerin sosyal ve ekonomik durumları, yaşam şartları, eğitim ve sağlık durumları, konutların fiziksel şartları gibi belirleyici faktörlerin dikkate alınarak yapıldığını kaydetti.
     Kaymakam başkanlığında toplanan mütevelli heyetinin kararı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara daha iyi şartlarda yaşamalarına destek olmak amacıyla, yakacak, sağlık, eğitim yardımları gibi nakdi ve ayni yardımların yapıldığını ifade eden Özcan, şunları bildirdi:
     2012 yılı içerisinde, yatağa bağımlı kalmış genç bir vatandaşımıza akülü araç hediye edildi. Aşevimizden her gün 63 kişiye iki öğün sıcak yemek dağıtıldı. Rutin yardımların yanında düzenli merkezi ödeme yardımları yoluyla da engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza, eşini kaybetmiş dul ihtiyaç sahibi kadınlarımıza maaş bağlanması yönünde kararlar verildi. Amacımız, kendisine ulaşamadığımız yoksul ailemiz ve vatandaşımız kalmasın. Bu noktada duyarlı vatandaşlarımızdan, çevresinde bulunan komşu, akraba, tanıdık insanlardan düzenli geliri olmayan ve yoksulluk yaşayan aileleri bizlere bildirmeleri. Vakıf çalışanları tarafından hakkında gerekli tahkikatları yapılan ve kanuni engeli olmayan ailelerimize mütevelli heyetimizce uygun görülen yardımlar yapılacaktır. 2012 yılı içerisinde yaklaşık 400 aileye 259 bin lira nakdi, 500 öğrenciye 124 bin lira eğitim ve 460 aileye de 900 ton kömür yardımı yapıldı.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bozüyük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER