Bozüyük Müftülüğünden Kuran Kursu öğreticilerine yemek

Bozüyük Müftülüğünden Kuran Kursu öğreticilerine yemek


BİLECİK (A.A) - Bozüyük ilçe Müftülüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Kuran Kursu öğreticilerine yemek verdi.
     Müftü Burhan Çakır, bir restoranda usta öğreticilerin katıldığı yemekte, Öğretmenler Gününün sadece milli eğitimde görev yapan muallimlerin değil, tüm kurum ve kuruluşlarda insanları eğiten, dokuyan ve ilmik ilmik örüp emek veren tüm eğitimcilerin günü olduğunu söyledi.
     Öğretmenlik mesleğinin, mesleklerin en güzeli ve en kutsalı olduğunu ifade eden Çakır, şöyle konuştu:
     Öğretmenler insanların en değerlisidir. Diyabet İşleri Başkanlığına bağlı, müftülüklerce yönetilen Kuran Kurslarında görev yapan öğreticilerin de günüdür. İnsan sadece bedenden ibaret olmayıp ruhla beraber tamamlanır. Manasız maddenin hiçbir anlamı yoktur. Oku emriyle başlayan bu yüce dinin ulvi kitabı olan Kuran-ı öğreten kimseler mümtaz, muazzez ve hayırlı insanlardır. Bu görevi ifa etmenin elbette zorlukları vardır. Tüm zorluk ve yorgunluklar yetiştirilen talebenin besmele çekip Kuran-ı okumaya başladıkları an yok olur, yerine huzur, saadet ve mutluluk alıverir. Kuran Kursu öğreticileri hiçbir zaman mesai mefhumu içerisinde çalışmazlar. Eğitimleri Kuran Kurslarındaki sınıflarıyla sınırlı olmayıp, sokak, cadde, mahalle, yetim yurdu, huzurevi, cezaevi, okul, hastane, park ve birçok mekanlar sanki sınıfmış gibi çalışırlar.
     Çakır, 24 Kuran Kursunda 33 öğreticinin bin 550 anne ve aileye hizmet verdiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bozüyük Müftülüğünden Kuran Kursu öğreticilerine yemek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER