Bozüyükün düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl

Bozüyükün düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü -Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğretim görevlisi Akbaş: -Bu topraklarda bastığımız her yerde bir şehit yatmaktadır


BİLECİK (A.A) - Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Söğüt Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Rahmi Akbaş, Bu topraklarda bastığımız her yerde bir şehit yatmaktadır dedi.
     Akbaş, Bozüyükün düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Gazi Bozüyükün Türk milli mücadelesine etkisi konulu konferansta, 90 yıl geçmesine rağmen çift sürerken şehit kemiklerinin çıktığı ve toprak eşelendiğinde bir avuç merminin bulunduğu topraklarda yaşadıklarını söyledi.
     Bozüyüke, Gazi Bozüyük adını layık gördüklerini ifade eden Akbaş, şöyle konuştu:
     Bozüyükte 90 yıl önce ciddi bir savaş oldu. Burada canını siper ederek yapılan mücadeleler, milli mücadelenin ana direk noktasını oluşturmuştur. Bozüyüklülerin bu mücadelede, gencini askere verdiğini, orta yaşlıların müfrezelerde görev yaptığını, yaşlı ve çocukların da bugün hala gördüğünüz Metristepe ve Oluklu sırtlarından başlayan Gündüzbey, Karaağaç, Kandilli ve Bozalan gibi alanlarda mevzi kazdıklarını görüyoruz. Birinci ve İkinci İnönü muharebeleri bu topraklarda geçmiştir. 28 Martta Metristepenin 22 kez alınıp 22 kez el değiştirmesi buranın ciddi anlamda bir savaş içerisinde olduğunu göstermektedir. Bu topraklarda bastığımız her yerde bir şehit yatmaktadır.
     Belediye Başkan Vekili Hüseyin Kösemenin günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından şehitler için mevlit okundu.
     Etkinliğe, belediye başkan yardımcıları Gençağa Seraslan ve Oğuz Sertler, CHP İlçe Başkanı Metin Torun, İlçe Müftüsü Burhan Çakır ve belediye personeli ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bozüyükün düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER