Bozüyükten kısa kısa

Bozüyükten kısa kısa -Bozüyükte Okur musun Bilecik projesi


BİLECİK (A.A) - Bozüyük ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Okur musun Bilecik projesinin başlatıldığı bildirildi.
     İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Okuyorum çünkü insanım projesi kapsamında Bozüyük IMKB Anadolu Lisesi işbirliği ile yürütülen Okur musun Bilecik projesinin, kitabı öğrencilerin gözünde öncelikli ihtiyaçlardan biri haline dönüştürmek olduğu kaydedildi.
     Proje amacının, kitap sevgisini geliştirmek, öğrenciler arası iletişimi güçlendirmek, iletişimin kalitesini arttırmak ve öğrencilerin okullarını temsil etme bilincini geliştirme olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi.
     Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerimiz, Yedinci gün, nar ağacı, biraz yağmur kimseyi incitmez, Anadolu yakası, birdenbire ve 1923-2023 Cumhuriyetin ilk yüzyılı isimli kitapları okuması gerekir. Yarışmaya Bilecikteki ortaöğretim kurumlarının 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri katılabilir. Her okuldan en fazla 3 öğrenci yarışmada yer alabilecek.
     22 Martta Bozüyük IMKB Anadolu Lisesinde yapılacak yarışmada okunan kitaplardan 60 soruluk test yapılacağı ve ilk 3e giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verileceği bildirildi.
    
     -Bozüyükte Altın eller kapak toplama kampanya
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bozüyük Engelliler Derneği Başkanı Enver Güçyeter, Altın eller kapak toplama kampanyası kapsamında 2,5 ton kapak toplamayı hedeflediklerini bildirdi.
     Güçyeter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başlattıkları kampanyaya Bozüyüklülerin büyük ilgi gösterdiğini belirterek, kentte belirli noktalara yerleştirdikleri kutularda pet şişe kapağı topladıklarını söyledi.
     250 kilogram kapağa 1 tekerlekli sandalyenin verildiğini ifade eden Güçyeter, Bozüyük genelinde düzenlediğimiz kampanya büyük ilgi görüyor. Vatandaşlar topladıkları kapakları derneğimize getiriyor. Herkesin çöpe attığı kapakları toplayarak bir engellinin mutluluğuna katkı sağlamasını istiyorum. Ne kadar fazla kapak toplarsak o kadar engellinin ihtiyacını karşılamış olacağız. Kampanya kapsamında hedefimiz 2,5 ton kapak toplayarak 10 tekerlekli sandalye almak dedi.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bozüyükten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER