Bozüyükteki yolsuzluk ve rüşvet iddiası

Bozüyükteki yolsuzluk ve rüşvet iddiası -Belediye Başkanı Berberoğlu: 10 gün önce İçişleri Bakanlığından belediye ile ilgili özel teftiş istedim


BİLECİK (A.A) - Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, yolsuzluk ve rüşvet iddiası hakkındaki ön araştırmayla ilgili olarak 10 gün önce İçişleri Bakanlığından özel teftiş istediğini bildirdi.
     Berberoğlu, belediyede düzenlediği basın toplantısında, göreve geldiği 1999 yılından bu yana hesabını veremeyecekleri tek kuruş olmadığını söyledi.
     İçişleri Bakanlığına giderek dosyayı bizzat teslim ettiğini ve Bozüyük Cumhuriyet Başsavcılığına da Belediye İmar Müdürlüğündeki rüşvet ve haraç alma gibi iddialara ilişkin suç duyurusunda bulunduğunu belirten Berberoğlu, yaptıkları her işin, attıkları her imzanın arkasında olduklarını ifade etti.
     Berberoğlu, siyaset yapan insanların her zaman hesap verebilir durumda olması gerektiğini dile getirerek, şöyle konuştu:
     Hırsız bir insan, 1999 yılından beri görev yapan bir insan, belediyeye dükkan harçları, dükkan ruhsatları, imar izinleri için gelen kişilerden zorla, rüşvetle, haraçla para alındıysa, 10 bin kişi belediyeden memnun ayrılmamış demektir. Bu 10 bin kişi 3 dönem bu Belediye Başkanını oyunu artırarak nasıl seçer. Bu akla sığar mı- Bunların hepsinin düzmece olduğu, hesabın önümüzdeki seçimlerle ilgili olduğu kanısındayım. 10 gün önce İçişleri Bakanlığından belediye ile ilgili özel teftiş istedim. Kendi imzasıyla kendisi hakkında özel teftiş isteyen belki de Türkiyedeki tek belediye başkanıyım. 2005te de Cumhuriyet Başsavcılığına hakkımda suç duyurusunda bulunmuştum. İncelendi ve Allaha şükür bir şey çıkmadı. Burada kılıç çekme derdinde değiliz. Doğruların meydana çıkarılması taraftarıyız. Tabii ki, bu işin sonunda yiğidin hakkını verirler ve sonrasında yapmamız gerekenleri elbet yaparız.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bozüyükteki yolsuzluk ve rüşvet iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER