Bozkurtun bazı köylerindeki su sıkıntısı

Bozkurtun bazı köylerindeki su sıkıntısı -Bozkurt Kaymakamı Çiçek: -Ek ödenek gelmesi halinde köylerimizdeki su sıkıntısı giderilecektir -Görentaş köyü muhtarı Mehmet Turan: -Devletimizden içme suyu istiyoruz (Fotoğ


KASTAMONU (A.A) - Bozkurt Kaymakamı Hayrettin Çiçek, ek ödenek gelmesi halinde köylerdeki su sıkıntısının giderileceğini bildirdi.
     AA muhabirinin görüştüğü Çiçek, ilçeye bağlı Görentaş ile Günvakti köylerinde su sıkıntısı olduğu ifade ederek, 2011 yılındaki projeyle köylerin su şebekesi projesinin tamamlandığını hatırlattı. Bu iki köyün yakınında su kaynağı olmadığı için Görentaşa 14, Günvakti köyüne ise 22 kilometreden su getirileceğini vurgulayan Çiçek, İlçemize geçen yıl toplam 600 bin lira ödenek geldi. İki köyümüzün toplam 900 bin liraya ihtiyacı var. 2012 yılında da 385 bin lira ödenek geldi. Ek ödenek gelmesi halinde köylerimizdeki su sıkıntısı giderilecektir dedi.
     Görentaş köyü muhtarı Mehmet Turan da 40 hanesi bulunan köyün su ihtiyacını, yıllardır tek çeşmeden sağlandığını söyledi. Vatandaşların suyu bidon ve bakraçlarla evlere taşıdığını aktaran Turan, Halen çeşmelerden taşınan sular içiliyor, çamaşır ve bulaşık yıkanıyor. Tek çeşme olması nedeniyle sürekli su yüzünden kavgalar oluyor. Bu nedenle devletimizden içme suyu istiyoruz diye konuştu.
     Görentaş köyünde yaşayan Cemile Çınar da 17 yaşımda bu köye gelin geldim. 65 yıldır evime suyu bakraçla taşıyorum dedi.
    
     Muhabir: Ümit Yorulmaz/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Bozkurtun bazı köylerindeki su sıkıntısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER