Boynerin bağışıyla MYO ek binası yapılacak

Boynerin bağışıyla MYO ek binası yapılacak


KASTAMONU (A.A) - İş adamı Necmiddin Boynerin Kastamonu Üniversitesine yaptığı 500 bin liralık bağışla Tosya Meslek Yüksekokuluna ek bina yapılacağı bildirildi.
     Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, yaptığı açıklamada, Kastamonu Üniversitesi, Tosya Belediyesi ve Tosya Yüksek Öğrenim Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin girişimleriyle Tosya Meslek Yüksekokulu ek binasının hızlıca faaliyete başlaması için çalışmalara başlandığını belirtti.
     Yüksekokul kapasitesinin önümüzdeki iki yıl içerisinde 5 katına çıkacağını vurgulayan Şahin, üç yılda 500e yakın öğrenciye ulaşan Tosya MYOnun mevcut binanın yaklaşık iki katı kapasiteli ikinci bir ek binaya acilen ihtiyaç duyduğunu ifade etti.
     Şahin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Yapılan çalışmalar sonucunda geçtiğimiz günlerde Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hakan Akyıldız ve Yüksek Öğrenim Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fazıl Ateşten oluşan bir heyet, Tosyalı iş adamı Necmiddin Boyneri ziyaret etmiş ve ek binanın yapımı için değerli büyüğümüz, 500 bin liralık ilk harcı ek binaya koymuştur. Kısa zamanda inşaat bittiği zaman inşallah, 17 program ve 3 bin 500 öğrenciyle Tosyamızın ekonomik ve sosyal hayatına büyük katkı sunacak olan Tosya MYO, aynı zamanda Tosya Devrez Üniversitesinin de çekirdeğini, kampüsünü ve temelini oluşturacaktır.
    
     Muhabir: Mehmet Ulusoylar
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Boynerin bağışıyla MYO ek binası yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER