Borsadan Uygulamalı girişimcilik eğitimi

Borsadan Uygulamalı girişimcilik eğitimi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Ticaret Borsasının, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) iş birliğiyle düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin 3. etabı, pazartesi günü başlayacak.
     Çanakkale Ticaret Borsası Genel Sekreteri Sevcan Elver, yaptığı yazılı açıklamada, iki kez gerçekleştirdikleri eğitimlerde, çok fazla başvuru olduğunu belirterek, en fazla 30 kişilik girişimciye eğitim verilebildiği kaydetti.
     Bundan dolayı girişimcileri desteklemek ve tüm kesimlerin, KOSGEB girişimcilik desteklerinden faydalanmalarını sağlamak için projeyi 3. kez tekrarlama kararı aldıklarını belirten Elver, programın amacının ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması olduğunu ifade etti.
     Başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, iş geliştirme merkezlerinin kurulmasıyla girişimciliğin geliştirilmesi, istihdamın artırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi amacında olduklarını dile getiren Elver, şunları kaydetti:
     Ayrıca bu program ile girişimciliği özendirmek ve eğitimi tamamlayan girişimcilere hibe destek ile itici bir rol üstlenmeyi amaç edindik. Eğitim programında öncelikle başvurular arasından 3 kişilik komisyondan oluşan seçici kurul, 30 girişimci adayını belirledi. Başlayacak eğitime 30 girişimcimize, borsamız toplantı salonunda girişimcilik konusunda Uzman Barış Göker tarafından iş fikri geliştirme, iş planı kavramı ve ögeleri (pazarlama, üretim, yönetim, finans), iş planı hazırlaması gibi stratejik bilgilerin yer alacağı ücretsiz uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan adaylara sertifika verilecek. Bunun ardından kendi işini kurmak isteyen adaylar, girişimcilik desteği almak için KOSGEB Çanakkale Hizmet Merkezi Müdürlüğüne başvuruda bulunacak.
     Borsa olarak Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programını çok önemsediklerini vurgulayan Elver, projeyi devam ettirmekten dolayı mutlu olduklarını bildirdi.
     KOSGEB Çanakkale Hizmet Merkezi Müdürü Erdoğan Yüksel de Çanakkale Ticaret Borsası ile yeniden Uygulamalı girişimcilik eğitimi programının 3. etabını yeniden başlatmaktan dolayı memnun olduklarını ifade etti.
     Bu eğitimlerin herkese örnek olmasını ve tüm meslek kuruluşlarından işbirliği talebi beklediklerini kaydeden Yüksel, 3. etabın, 30 girişimciyle 7 Ocak tarihinde başlayacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Borsadan Uygulamalı girişimcilik eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER