Borçka Müftülüğünden kan bağışı

Borçka Müftülüğünden kan bağışı


ARTVİN (A.A) - Borçka Müftülüğünce "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi.
     Merkez Camisi önünde konuşlandırılan Kızılay kan bağışı aracında, Dr. Mustafa Karaosman ve beraberindeki sağlık ekibi, İlçe Müftüsü İbrahim Görmüş ve yaklaşık 40 müftülük personelinden kan bağışı aldı.
     Görmüş, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla kan bağışı kampanyasına katılmaya karar verdiklerini belirterek, "Yüce Peygamberimizi insanların kalbine yerleştirmek amacıyla bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Kutlu Doğum Haftası etkinliklerimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.
     Kampanyaya talebin oldukça fazla olduğunu ifade eden Görmüş, -Kan vermek Peygamber Efendimizin sünnetidir, sağlığı yerinde olan herkes kan vermeli" diye konuştu.
     Dr. Karaosman ise Artvinde yıllık ortalama 3 bin 500 ünite kana ihtiyaç olduğunu kaydederek, "Birkaç yıl evvel kan ihtiyacımızı diğer illerimizden tedarik ediyorduk. Artık Artvin ve ilçelerindeki bağışlarla yıllık ihtiyacımızı karşılamaktayız. Kan bağışında bulunan bütün halkımıza teşekkür ediyor, her sağlıklı bireyin kan bağışında bulunmasını diliyoruz" dedi.
    
     Muhabir: Bülent Atasert
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Borçka Müftülüğünden kan bağışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER