Borçkada cami minaresi ve çeşme açılışı

Borçkada cami minaresi ve çeşme açılışı yapıldı


ARTVİN (A.A) - Borçka Merkez Mahallesi Aydınlar mevkisindeki Siteler Camisine yaptırılan minare ve çeşme, törenle hizmete açıldı.
     Açılışa, Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Garnizon Komutanı Muhammet Yavuzyılmaz, Borçka Belediye Başkanı Oral Küçük, İlçe Emniyet Amiri Halil Telli, Borçka Müftüsü İbrahim Görmüş, siyasi parti mensupları, ilçe esnafı ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.
     Müftü Görmüş, yaptığı konuşmada, cami ve mescitlerin, Allahın anıldığı, ona ibadet edildiği mekanlar olduğunu ve İslam dininde aynı bir yere sahip olduklarını belirtti.
     Günümüzde de camilerin adeta birer yaygın eğitim müessesesi olduklarını ifade eden Görmüş, Şu bir gerçek ki milletimiz camilere çok değer vermiş, kendi evine vermediği değeri camisine vermiş, her köye, her mahalleye bir cami yapılmıştır. Borçka halkı da bundan farklı değildir. 37 köy olmasına rağmen küçük mahalle ve yayla camileri ile birlikte 121 cami inşa etmişlerdir. Bundan dolayı Borçka halkına teşekkürlerimizi arz ediyorum dedi.
     Borçka Belediye Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, esnaf ve mahalle sakinleri tarafından yaptırılan minarenin 19,5 metre yüksekliğinde ve 2 metre genişliğinde olduğu bildirildi.
    
     Muhabir: Bülent Atasert
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Borçkada cami minaresi ve çeşme açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER