Borçkada, Kurban Bayramı dolayısıyla tedbir alınacak

Borçkada, Kurban Bayramı dolayısıyla tedbir alınacak


ARTVİN (A.A) - Borçkada, Kurban Bayramı tatili sırasında sorun yaşanmaması için çeşitli tedbirler alındı.
     Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, yaptığı yazılı açıklamada, bayram tatilinde ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önlenmesi için bir dizi tedbirler alındığını, böylece halkın huzur ve güven içinde bayramı kutlamalarını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.
     Can ve mal kayıplarının önlenmesi amacıyla İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Emniyet Amirliğince, genel güvenlik ve trafik güvenliğinin arttırılması amacıyla koordineli çalışma yürütüleceğini ifade eden Kızıltoprak, su, itfaiye, temizlik ve cenaze hizmetlerinin yürütülmesi için Borçka Belediyesinin yeterli personel görevlendireceğini vurguladı.
     Kızıltoprak, olası sağanak, heyelan gibi doğal afetler gözönünde bulundurularak, gerekli müdahalenin zamanında yapılması ve ulaşım hizmetlerinin kesintisiz sağlanması için Özel İdaresi Şantiye Şefliği, Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün koordine içinde bulunacaklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvanların il ve ilçeler arasındaki sevk işlemleri ile kurban alımı, satımı ve kesim hizmetlerinin düzenli yürütülmesi ve kurban kesimi sırasında çevre kirliliğinin yaratılmaması için gerekli kontrol ve denetimler, ilgili genelge ve tebliğ gereğince Borçka Müftülüğü koordinatörlüğünde, Belediye Başkanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülecek. İlçe Toplum Sağlığı Merkezi, 24 saat hizmet vermek üzere sağlık hizmetlerini yürütecek. PTT Müdürlüğü ile İlçe Telekom görevlilerince haberleşme hizmetleri aksatılmadan yürütülecek.
    
     Muhabir: Bülent Atasert
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Borçkada, Kurban Bayramı dolayısıyla tedbir alınacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER