Bolu Halk Sağlığı Müdürlüğü:

Bolu Halk Sağlığı Müdürlüğü: Kürtaj bir aile planlaması yöntemi değildir. İstenmeyen gebeliklerde son çare olarak düşünülmelidir


BOLU (A.A) - Bolu Halk Sağlığı Müdürlüğü, kürtajın bir aile planlaması yöntemi olmadığını, istenmeyen gebeliklerde son çare olarak düşünülmesi gerektiğini ifade etti.
     Bolu Halk Sağlığı Müdürlüğü, il genelinde yapılan aile planlaması çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada, düşük ve kürtajların kadın sağlığı üzerine olumsuz etkileri olduğu belirtilerek, Aile planlaması yöntemlerinin etkin kullanımı, istenmeyen gebelikleri önlediği için anne sağlığı üzerinde büyük önem taşımaktadır denildi.
     Aile hekimlikleri başta olmak üzere toplum sağlığı merkezleri, Ana Çocuk Sağlığı Merkezi ve hastanelerde aile planlaması hizmetlerinin ücretsiz olarak sunulduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     2012 yılında ilimizde 15 bin 384 doğum kontrol hapı, 270 bin 542 kondom ve 5 bin 802 hormonal enjeksiyon yöntemleri sağlık kuruluşlarımız tarafından dağıtılmış olup, bin 74 kişiye 10 yıl süreyle kullanılabilen rahim içi araç (spiral) takılmıştır. Tüm bu yöntemler geri dönüşlü olup kullanımı bırakıldıktan sonra istenildiğinde gebe kalınabilmektedir. İlimizde 351 çiftte geri dönüşümsüz bir yöntem olan tüplerin bağlanması yöntemini tercih ederek, hastanelerimizde buna yönelik hizmet almışlardır. Aile planlaması polikliniklerimize başvuran ve buralarda hizmet alan kişi sayısı 2012 yılı için 47 bin 555dir.
     Açıklamada, aile planlaması yöntemi olarak kürtajın düşünülmemesi gerektiği vurgulanarak, Kürtaj bir aile planlaması yöntemi değildir. İstenmeyen gebeliklerde son çare olarak düşünülmelidir. Uygunsuz koşullarda yapılan düşükler anne ölüm riskini artırmaktadır. Bu nedenle uygun sağlık koşullarında yapılması çok önemlidir denildi.
    
     Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Bolu Halk Sağlığı Müdürlüğü: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER