Bolu Belediye Başkanı Yılmaz:

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz: -Boluya çok yakında bir havaalanı kurmayı düşünüyoruz, çalışmalarımız devam ediyor


BOLU (A.A) - Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Boluya havaalanı kuracaklarını söyledi.
     Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyede temiz ve atık su arıtma tesislerini faaliyete geçiren illerden birinin Bolu olduğunu anlattı.
     D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu sayesinde Boluya ulaşımın çok kolay olduğunu belirten Yılmaz, Bolu, deprem bölgesinde olması sebebiyle sıcak su kaynaklarının çok bol bulunduğu bir il. Şu anda en basit sıcak su kaynağımız olan Sarotta devremülkler ve oteller yapıldı ve burası Türkiye gündeminde çok ciddi yerlere geldi şeklinde konuştu.
     Bolunun termal yatırım yapacak iş adamlarını beklediğini anlatan Yılmaz, Biz de bu konuda yanlış yapmaz ve iyi planlarsak dünyanın her yerinden insanlar gelecekler, gezecekler ve memnun ayrılacaklar. Fakat bu konuda kirletilmeyi önleyecek sistemler geliştirmeye çalışıyoruz. Boluya çok yakında bir havaalanı kurmayı düşünüyoruz ve bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor diye konuştu.
     Yılmaz, Boluda hava kirliliğini önlemek için Türkiyede bir ilke imza attıklarını ifade ederek, şunları dile getirdi:
     Türkiyedeki ilklerden olan bir diğer projemiz daha var. Çöp kamyonlarımızın tamamı doğalgazla çalışan araçlardan oluşuyor. Ayrıca binek araçlarımızın da yüzde 50si doğalgazla çalışan araçlardan oluşuyor. Bir de terminalimizin olduğu yerde Türkiyede ilk olan, halka açık doğalgaz dolum tesisimiz bulunuyor. Belediyelerin birçoğu doğalgazı iç bünyelerinde kullanıyor.
     Fakat biz hava kirliliğimizi de önlemek adına sadece belediye iç bünyesi için değil, vatandaşlarımızın kullanımı için sivil doğalgaz dolum tesisimizi açtık.
    
     Muhabir: Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Bolu Belediye Başkanı Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER