Boluda deprem stratejisi ve eylem planı

Boluda deprem stratejisi ve eylem planı toplantısı yapıldı


BOLU (A.A) - Boluda deprem stratejisi ve eylem planı toplantısı yapıldı.
     İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce yürütülen Bolu Deprem Stratejisi ve Eylem Planının Hazırlanması sürecinde oluşturulan çalışma grubu temsilcileri, Vali Yardımcısı Ömer Eru başkanlığında valilikte düzenlenen toplantıda bir araya geldi.
     İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sayın Hasan Erdoğan, grubu temsilcilerine deprem stratejileri hakkında bilgi verdi.
     Erdoğan, 5902 Sayılı Kanun kapsamında hedefleri gerçekleştirmek üzere bakanlardan oluşan Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulu, müsteşarlardan oluşan Koordinasyon Kurulu ve uzman kuruluşlardan oluşan Deprem Danışma Kurulu olmak üzere 3 kurul oluşturulduğunu söyledi.
     Deprem Danışma Kurulunun çalışmaları neticesinde Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planının Resmi Gazetede yayımlandığını ifade eden Erdoğan, Boluda da Bolu Deprem Stratejisi ve Eylem Planının hazırlanması için çalışma başlattıklarını belirtti.
     Eylem Planının 2012-2013, 2012-2017 ve 2012-2023 dönemlerini kapsadığını dile getiren Erdoğan, planın depremi öğrenmek, depreme karşı güvenli yerleşme ve yapılaşmanın yapılabilirliğini araştırmak, depremin etkisiyle baş edebilme konularını kapsadığını ve çalışmaların bu yönde yapılacağını anlattı.
     Amaçları gerçekleştirilebilmek için basın ve sivil toplum kuruluşlarının plan hakkında bilgilendirilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Bu kuruluşların, bir afet ve acil durumda nasıl hareket edilmesi gerektiğini, etkin ve hızlı haberleşmeyi sağlayabilmeyi, halkı doğru zamanda, doğru şekilde, doğru merkezlere yönlendirebilme konusunda bilinçlendirmeyi bilmesi gerekiyor. Yapıların güvenliğini de usta, kalfa ve çırakların sertifikalandırılmasıyla sağlayabiliriz. Ayrıca kültürel varlıklarımızın korunmasından deprem sağlık organizasyonuna, milli eğitim çalışanlarının bilinçlendirilmesinden gönüllü ve bilinçli ekiplerin oluşturulmasına kadar pek çok çalışma bu plana büyük katkı sağlayacaktır şeklinde konuştu.
     Eru ise uygulamada sorumlu, ilgili ve koordinatör kuruluşların görevleriyle ilgili bilgi verdi.
     Planın uygulanmasıyla ilgili genel takip ve değerlendirmelerin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce yapılacağını belirten Eru, sorumlu kuruluşların 6 aylık çalışma dönemlerini rapor olarak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne göndereceklerini, kurumun sorumlu kuruluşlardan gelen çalışmalar hakkında rapor düzenleyerek 6 aylık periyotlar halinde yayınlayacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Boluda deprem stratejisi ve eylem planı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER