Bölgenin ilk hayvan ambulansı hizmete başladı

Bölgenin ilk hayvan ambulansı hizmete başladı -YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal: -Türkiyede birkaç tane olan hayvan ambulansının birini üniversitemize kazandırdık


VAN (A.A) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), yeni hizmete koyduğu hayvan ambulansı ile artık hasta hayvanlara anında müdahale edebilecek.
     YYÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından 200 bin liraya alınan tam donanımlı hayvan ambulansının anahtar teslimi ve tanıtımı amacıyla Veterinerlik Fakültesinde tören düzenlendi.
     Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni aldıkları hayvan ambulansı ile artık hasta hayvanlara anında müdahale edeceklerini, gerekirse araçta ameliyat bile yapabileceklerini söyledi.
     Uygulamayla üniversitenin bölgede bir ilki gerçekleştirdiğini vurgulayan Battal, bölgenin hayvancılık bölgesi olduğunu, bu nedenle hayvan ambulansının çok önemli olduğunu belirtti.
     Battal, hayvan ambulansının Türkiyede birkaç yerde olduğunu, bölgede ilk kez Vana getirildiğini kaydederek, şöyle konuştu:
     Türkiyede birkaç tane olan hayvan ambulansının birini üniversitemize kazandırdık. Bu, ciddi bir ihtiyaçtı. Van, hayvancılık açısından iyi bir noktada. Eskiden hayvan hastalandığında kes, ye mantığı vardı. Ama artık böyle değil. Tedavi et, tekrar yararlan mantığı toplumda yayılıyor. Bu kapsamda ambulans ciddi hizmet verecek. Hem ambulansla hasta hayvanlar taşınacak hem de köylere aşılama çalışmaları yapılacak. Öğrencilerimizle yerinde hasta muayenesi yapılacak. Staj ve çiftçilerimize yararlı olması açısından çok önemli hizmet verecek. Hasta hayvanlara araçta ameliyat yapılabilecek. Tam donanımlı bir ambulans. Vanımıza ve üniversitemize çok ciddi hizmet verecek.
    
     -Çağrı merkezi kurulacak-
    
     Hasta hayvan sahiplerinin hizmete daha rahat ulaşabilmesi için çağrı merkezi kuracaklarını anlatan Battal, bunun için çalışma yaptıklarını bildirdi.
     Battal, Çağrı merkezleri oluşturacak, numaraları da ambulansın üzerine yazacağız. Vatandaşımız bize çok rahat ulaşabilecek. Ambulansın maliyeti 200 bin lira. Ama tam donanımlı bir ambulans dedi.
     Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder ise vatandaşların ambulansı görünce farklı tepkiler verdiğini dile getirerek, Vatandaşlar İnsanlar kendilerine ambulans bulamıyor, siz hayvanlara ambulans alıyorsunuz diyor. Ben de Siz kendi hakkınızı arayın, biz de hayvanların hakkı için uğraşıyoruz dedim diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Battal, yaptığı test sürüşünün ardından ambulansın anahtarını Dekan Soygüdere teslim etti.
    
     Muhabir: Necat Hasar / Sıtkı Yıldız / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bölgenin ilk hayvan ambulansı hizmete başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER