Boğa alana koç hediye

Boğa alana koç hediye -Kurban bayramı yaklaşırken satıcılar, kurbanlıklarını satmak için farklı pazarlama yöntemlerine başvuruyor -Zonguldakdaki satıcılar, 10 koyun alana 2 koyun, 1 boğa alana da 1 koç hediye ediyor


ZONGULDAK (A.A) - Kurban bayramı yaklaşırken satıcılar, kurbanlıklarını satmak için farklı pazarlama yöntemlerine başvuruyor.
     Kurban Bayramı öncesi kurulan hayvan pazarlarına çeşitli kentlerden gelen besiciler, yetiştirdikleri büyükbaş ve küçükbaş hayvanları satabilmek için promosyon da uyguluyor.
     Bazı besiciler 10 koyun alana 2 koyun, bazıları ise 5 bin lira değerinde boğa alana 1 koç hediye ederek satışlarını artırmaya çalışıyor.
     Alıcılarla yoğun pazarlıkların yaşandığı pazarda, besiciler promosyonlarıyla ilgi çekmeye çalışıyor.
     Alaplıdaki besicilerden Seyfi Üstünel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurbanlıklarını geçen yıla göre daha ucuza sattığını söyledi.
     Koyun ve keçilerde önemli oranda indirime gittiklerini anlatan Üstünel, Ayrıca 10 koyun alana 2 koyun bedava kampanyası başlattık. Vatandaşlar bir araya gelerek kurbanlıklarını bizden alıyor. Böylece 2 koyun da hediye veriyoruz. Küçükbaş hayvanların fiyatları 250-500 lira, büyükbaşların ise 4-8 bin lira arasında değişiyor diye konuştu.
     Ereğlideki hayvan pazarında satış yapan Hüseyin Acar da satışlarını attırabilmek için promosyona yöneldiklerini, 5 bin liralık boğa satın alana bir koç hediye ettiğini belirtti.
     Hayvan satıcıları arasında da rekabet olduğunu anlatan Acar, Satıcıların çoğunluğu kurbanlık satışı için Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden buraya geldi. Nakliyatla birlikte masraflarımız arttı. Satıcılar dönüşte de nakliyat ödememek için promosyonla kurbanlıklarını ellerinden çıkartmak istiyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli-Mustafa Kemal Bektaş/Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Boğa alana koç hediye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER