Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Projesi

Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Projesi


MUĞLA (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın 2011 yılında hizmete açtığı 111 tesisten biri olan, Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Projesinin İçme Suyu Tesisleri ve İsale Hattı 1. Kısım Scada Otomasyon ve Enerjilendirme İnşaatının devir teslim protokolü imzalandı.
     Bodrum Kaymakamlığında düzenlenen törende konuşan DSİ 21. Bölge Müdürü Ali Rıza Deniz projeyle Bodrum ve 10 belde belediyesinin 50 yıllık rüyasının gerçekleştiğini söyledi.
     Geçen yıl imzalanan protokolle başlayan çalışmaların bugün sona erdiğini belirten Deniz, İçme Suyu Tesisleri ve İsale Hattı 1. Kısım Scada Otomasyon ve Enerjilendirme İnşaatını tamamlayarak, Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliğine devrediyoruz. DSİ sadece 10 yıl içinde 100 milyon lira yatırım gerçekleştirdi. 150 bin metre boru döşedi, 20 büyük depo ve arıtma tesisi yaptı dedi.
     Deniz, Belediyeler Birliğine devredilen otomasyon sistemi için 3 milyon lira yatırım yapıldığını, sistemin projedeki insan faktörünü azalttığını kaydetti.
     Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ise projenin Bodrum ve Türkiyeye hayırlı olmasını diledi. Projenin hem Bodrumda yaşayanlara hem de turizme büyük katkısı olacağını dile getiren Gödekmerdan, projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
     Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği Başkan Vekili İsmail Altındağ da zor ve emek isteyen bir projenin DSİ gibi köklü bir kurum tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti. Bodrum gibi dünya markası bir kentin su sorununun çözüldüğüne işaret eden Altındağ, vatandaşlara kaliteli içme suyunu ulaştırmaya çalışacaklarını belirtti.
     İçme Suyu Tesisleri ve İsale Hattı 1. Kısım Scada Otomasyon ve Enerjilendirme İnşaatının devir teslim protokolü Ali Rıza Deniz ile İsmail Altındağ arasında imzalandı.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığınca tamamlanan 111 dev tesis kapsamında açılışı Başbakan Erdoğan tarafından geçen yıl kasım ayında yapılan Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Projesi ile Bodrum Yarımadasının 2040 yılına kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanmış oldu.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER