Bodrum, Çinde tanıtılacak

Bodrum, Çinde tanıtılacak -Çindeki bir internet sitesinde düzenlenen yarışmayı kazanan 10 çift ile Bodruma gelecek kameramanların çektiği görüntüler aynı internet sitesinde yayınlanacak


MUĞLA (A.A) - Çindeki bir internet sitesinde düzenlenen yarışmayı kazanan 10 çift ile Bodruma gelecek kameramanların çektiği görüntülerin aynı internet sitesinde yayınlanacağı bildirildi.
     Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Türkiyede Çin yılı olduğunu, gelecek yılın ise Çinde Türk yılı olacağını hatırlattı.
     Bu sayede iki ülke arasında sosyal, kültürel, turizm ve tanıtma anlamında organizasyon gerçekleştirildiğini ifade eden Özer, İki ülkenin dış politikası ve turizm politikasıyla bütünleşen bir proje bu. Bu çerçevede bu yıl Türkiyede çok ciddi etkinlikler var. Bu etkinliklerden ikisini Muğla ve Bodrumda yaptık. Biz de önümüzdeki yıl Çinde yapılacak etkinliklere katılmak istiyoruz dedi.
     Geçen yıllarda Çinde düzenlenen fuarlara katıldıklarını ancak ülke tanıtımı için fuarların dışında farklı programlar ve etkinliklerin de kullanılması gerektiğini söyleyen Özer, Çinden gelen ajansların ve magazin dergilerinin Bodrumda çekimler yaptığını ve bu çekimleri yayımladıklarını kaydetti.
     Çindeki bir internet sitesinde düzenlenen yarışmayı kazanan 10 çift ile Bodruma gelecek kameramanların çektiği görüntüler aynı internet sitesinde yayınlanarak Bodrum ve Türkiyenin tanıtılacağını belirten Özer, Bodrumdaki turizmciler, oda ve dernekler bu etkinliğe katkıda bulunacaklarını taahhüt ettiler diye konuştu.
     Çindeki tanıtım şirketinin yetkilisi Laya Suo ise internet sitesinden yayınlanan yarışmanın her bölümünün yaklaşık 1 milyon kişi tarafından takip edildiğini söyledi.
     Yarışma sayesinde Bodrumun tanıtılacağını, Türkiyeye gelen Çinli turist sayısının artacağını kaydeden Suo, şöyle konuştu:
     Bu yarışma aşk konulu bir diziyle başladı. Bu diziyi izleyenler kendi aşk hayatlarını kamerayla çektikten sonra internet sayfasına yüklüyor. Bu görüntüleri internet üzerinden izleyenler oy veriyor. En çok oyu alan 10 çift, Bodrumda tatil ya da balayı yapacak. Bu çiftlerle Bodruma gelecek kameramanlar çiftlerin gezdiği yerleri görüntüleyecek ve bu görüntüleri aynı internet sitesinde yayınlayacak. Böylece Bodrumun turistik ve tarihi yerleri ile doğal güzellikleri Çinde tanıtılmış olacak.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce / Güç Gönel
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Bodrum, Çinde tanıtılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER