Bodrumun katı atık sorunu

Bodrumun katı atık sorunu -BOTAB Müdürü Şaşmaz: -Bir dünya markası Bodrumun katı atık sorunu için en hızlı ve en etkin çözüm çalışmaları yakından takip edilmektedir


MUĞLA (A.A) - Bodrum Turizm Altyapı Hizmet Birliği (BOTAB) Müdürü Muammer Şaşmaz, Bodrumun katı atık sorunu için en hızlı ve en etkin çözüm çalışmalarının yakından takip edildiğini bildirdi.
     Şaşmaz, Bodrumun katı atık sorunuyla ilgili bazı televizyon ve internet sitelerinde çıkan haberler üzerine yaptığı yazılı açıklamada, birliğin 2010 yılından itibaren Bodrumun en büyük sorunu olan katı atık konusunda hem idari hem de teknik olarak çok detaylı araştırmalar yaparak ihale çalışmalarına başlandığını, yaşanan olumsuzluklara rağmen çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti.
     Bodrum gibi doğal ve arkeolojik sit alanının çoğunlukta olduğu bir bölgede proje yerinin seçiminin çok zor olduğunu belirten Şaşmaz, açıklamasında şu ifadelerine yer verdi:
     Birliğimiz katı atık projesi alanının, alan tahsisi konusunda önemli bir adım atarak katı atık projesi yeri için Orman Bölge Müdürlüğünden ön izin almıştır. Bu ön izin Bodrumun katı atık sorunu konusunda şuana kadarki atılmış en somut adımdır. Bu alan da 100 hektardır. Birlik tarafından 2010 yılından itibaren yapılan müracaatlara istinaden hem Kültür ve Turizm Bakanlığı hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığından birliğe ödenek aktarılmıştır.
    
     -İhale çalışmaları yeniden başladı-
    
     Şaşmaz, ileri teknoloji ve yüksek maliyet gerektiren Bodrum Entegre Katı Atık projesi için birlik tarafından yapılan ihaleye birçok uzman firmanın katıldığını ve mevzuat gereği ön yeterlilik ile teknik ve mali puanlama sonucunda en yüksek puanı alan firmanın ihaleyi kazandığını ifade etti.
     İhaleyi kazanan firma ile 22 Haziran 2011de sözleşme imzalandığını anlatan Şaşmaz, şunları kaydetti:
     Ancak söz konusu firma, kanun yönetmelik ve sözleşme kapsamında birliğimiz tarafından verilen ek sürelere rağmen birlik başkanlığımızca görevlendirilen 10 teknik uzman tarafından kontrolleri yapılan söz konusu projeleri idaremize kabul edilebilir halde teslim edememiş ve sözleşme tarafımızdan fesih edilmiştir. Birliğimiz projenin aciliyeti sebebiyle çalışmaları elden takip etmekte, ilgili bakanlıklar ile birebir görüşmeler yapmaktadır. Bir dünya markası Bodrumun katı atık sorunu için en hızlı ve en etkin çözüm çalışmaları birlik başkanımız Muğla Valisi Sayın Fatih Şahin tarafından söz konusu çalışmaya mali kaynak sağlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde yakından takip edilmektedir.
     Sözleşmenin feshini müteakip birliğin uzman kadrosu ile tekrar ihale çalışmalarına başladığını dile getiren Şaşmaz, yasal sürecin devam ettiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bodrumun katı atık sorunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER