Bodrumda yüzme alanları yeniden belirleniyor

Bodrumda yüzme alanları yeniden belirleniyor -Cankurtaran ve Bodrum Su Sporları Derneği Başkanı Yılmaz: "İnsanların denizde nasıl hareket etmesi gerektiğinin bildirildiği, kimsenin hakkında girmeden düzenli bir şekilde denizden fayd


MUĞLA (A.A) - Türkiyenin gözde turizm merkezlerinden Bodrumda yüzme alanlarının yapılacak düzenlemelerle yeniden belirleneceği bildirildi.
     Bodrum Liman Başkanlığı, denizde istenmeyen kazaların önüne geçebilmek için yüzme alanlarını kanun ve yönetmeliklerine uygun şekilde yeniden belirlemek için çalışma başlattı. Bu çalışma sonucunda tatilcilerin daha rahat ve geniş alanlarda denize girebileceği belirtildi.
     Bodrum Cankurtaran ve Su Sporları Derneği Başkanı Arif Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrumdaki tüm yüzme alanlarının sezon başına kadar yeniden düzenleneceğini söyledi.
     Yüzme alanlarındaki kuralların belirlendiğini ifade eden Yılmaz, "İkaz tabelaları ve yüzme alanları yeniden yapılıyor. Bundan sonra bölgemizde eksik bir şey kalmayacak. Su sporu alanları zaten belirlenmişti, yüzme alanlarının da buna katılmasıyla halkın doğru bilgilendirildiği, insanların denizde nasıl hareket etmesi gerektiğinin ikaz edildiği, kimsenin hakkında girmeden düzenli şekilde denizden faydalanacağı sistem oluşturmak istiyoruz" dedi.
     Çalışmaların kış aylarında başladığını ve Bodrum Liman Başkanlığının konuyla ilgili yazışmaları yaptığını kaydeden Yılmaz, "Bir can kurtaran olarak bu tarz düzenlemenin Bodrumdan başlamasından gurur duyuyorum. İnşallah bu çalışma bütün Türkiyeye örnek olur ve insanlar denizden eşit şekilde faydalanır" diye konuştu.
     Gümbet Plajında otel işletmeciliği yapan Derya Akbaş ise plajda daha önce liman başkanlığının belirlediği alanlarda denize girildiğini anlatarak, şöyle konuştu:
     "Daha önce kıyıdan 200 metre yüzme mesafesi diye bir uygulama vardı. Talep üzerine turistlerin daha rahat yüzebilmesi için Bodrumdaki resmi kurumların yeni bir çalışma yapacağını duyduk. Bundan memnunuz. Gelen misafirlerin daha sağlıklı ve emniyetli şekilde yüzmeleri için bu çalışmaların yapılması güzel. İlk uygulamanın Bodrumda yapılıyor olması sevindirici."
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bodrumda yüzme alanları yeniden belirleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER