Bodrumda halk eğitim kursları başladı

Bodrumda halk eğitim kursları başladı


MUĞLA (A.A) - Bodrum Halk Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen el işi kurslarına, vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
     Çeşitli el sanatlarının öğretildiği kurslara katılan kursiyerler, kış aylarında kursta öğrenip ürettikleri ürünleri turizm sezonunda turistlere satmayı planlıyor. El sanatları kurslarına katılan arasında kadınlar kadar erkekler de bulunuyor.
     Halk Eğitim Merkezinde 4 yıldır el sanatları öğretmenliği yapan Şahinde Başmanav, yaptığı açıklamada, haziran ayına kadar devam edecek kurslara bu hafta başladıklarını söyledi.
     Kursiyerlere mozaik çalışmaları üzerine eğitim vereceklerini bildiren Başmanav, 2 erkek öğrencim var, çoğunlukla kursları bayanlar talep ediyor. Belki de erkekler böyle bir kursa kabul edilebileceklerini bilmiyorlar. Ama kurslarımız hem bayanlara hem erkeklere açık. Kurslarımız ücretsiz oluyor dedi.
     Her kesimden ve meslek gruplarından insanların kurslara katıldığını anlatan Başmanav, Katılanlar arasında emekliler olduğu gibi gençlerden de var. Pek çok meslek grubundan katılımcı bulunuyor. Aramızda bir de emekli hakimimiz var. Onun dışında doktorumuz, avukatımız, mali müşavirimiz, yani her meslekten insanlar bu kurslara ilgi gösteriyor diye konuştu.
     Kurslara katılan Hollanda uyruklu Pam Yücel Vanremmen 33 yıl önce Türk eşi ile evlendiğini, 15 yıldır Bodrumda yaşadığını söyledi.
     Daha önce hiç el işi yapmadığını ifade eden Vanremmen, Kadınlar eğer sıkılıyorsa buraya gelsinler, çok güzel vakit geçiriyoruz. Hem de öğreniyoruz dedi.
     Kursun erkek kursiyerlerinden Erdoğan Dilmen, Bodruma 13 yıl önce İstanbuldan geldiğini belirterek, Kimya mühendisi olarak çocuk konfeksiyonunda 20 yıl çalıştım. Yaptığım ürünleri satmaya bile başladım. O yüzden çok keyif aldık diye konuştu.
     Kursu geçim kaynağı olarak değerlendiren Huriye Ayga da geçen sene ahşap boyama kursunda yaptığı ürünleri yazın belediyenin verdiği stantta satarak gelir elde ettiğini, bu sene de aynı şekilde gelir elde etmeyi düşündüğünü söyledi.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bodrumda halk eğitim kursları başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER