BMC fabrikası işçilerinin eylemi

BMC fabrikası işçilerinin eylemi -Yaklaşık 10 aydır ücretlerini alamadıklarını gerekçe gösteren İzmirdeki BMC Fabrikası işçileri, dün başladıkları İstanbul yolculuğu kapsamında Balıkesire geldi


BALIKESİR (A.A) - Yaklaşık 10 aydır ücretlerini alamadıklarını gerekçe gösteren İzmirdeki BMC Fabrikası işçileri, seslerini duyurmak için dün başladıkları İstanbul yolculuğunda Balıkesire geldi.
     Otobüslerle çıktıkları eylem yolculuğunda dün Manisada konaklayan ve bugün de Balıkesire ulaşan işçiler ile Türk Metal Sendikası üyeleri, Atatürk Stadının önünden TÜİK Meydanına kadar sloganlarla yürüdü.
     Burada işçiler adına konuşan Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım, Türkiyede stratejik bir işletmede çalışan işçilerin yaklaşık 10 aydır yaşadığı sorunlarına çözüm bulmak adına yola çıktıklarını söyledi.
     Türkiyenin maddi ve manevi stratejik önemi olan yüzde 100 Türk sermayesiyle çalışan bu iş yerinin tekrar eski günlerine dönmesi ve tüm dünyaya nitelikli araç üretmesi, uluslararası arenada Türkiyeyi temsil etmesi adına bir kader birlikteliği yaptıklarını dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:
     Bizler dün akşam itibarıyla Manisada misafir olduk. Bu akşam da Balıkesirlilerle beraber olmak istiyoruz. Sizlerle sohbet etmek istiyoruz, sorunlarınızı dinlemek istiyoruz ve sıkıntılarımıza çözüm bulmak istiyoruz. Kamuoyu yaratmak anlamında Balıkesirdeyiz, Allah nasip kısmet ederse yarın sabah Bursaya hareket edeceğiz, diğer gün Kocaelide, cuma günü de İstanbulda olacağız. Türkiyenin değerlerine sahip çıkacağız. Yüzde 100 Türk sermayeli işletmelerin ayakta kalması adına hem sendikalar hem de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak sahip çıkmak gerektiğini düşünüyorum. Balıkesirlilere çok teşekkür ediyorum. Burada olmaktan çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum.
     Yıldırım, pazartesi günü İzmirden yola çıktıklarını belirterek, Biz, bin 600 kişi olarak yaya yola çıktık. Bin 600ün 800ü şimdi Uşakta, yarın onlar Afyonkarahisarda, bizler Bursada olacağız. Diğer gün onlar Eskişehirde, biz Kocaelide olacağız. Sonraki gün onlar mecliste, biz İstanbulda olacağız dedi.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber BMC fabrikası işçilerinin eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER