Bitlis

Bitlis-Tatvan karayolundaki trafik kazaları


BİTLİS (A.A) - Vali Nurettin Yılmaz, Bitlis-Tatvan karayolunda meydana gelen kazaların önemli bölümünün aşırı hızdan kaynaklandığını belirtti.
     Yılmaz, yaptığı açıklamada, sürücülerin yollarda aşırı hız yapmaması ve trafik kurallarına uyarak daha bilinçli davranması gerektiğini söyledi.
     Bitlis-Tatvan karayolunun A kalite bir yol olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
     Yolda her türlü güvenlik tedbiri alınmış. Sürücüler 10 kilometrelik yolda sürat yaparsa ne kadar zaman kazanabilir- Bu nedenle sürücülerin bilinçli olması gerekiyor. Sürücüler benim aracımı bile üçüncü şeritten solluyor. Trafik ekibini dahi üçüncü şeritten sollayanları gördüm. Bazen yollarda radar kontrolü yapılıyor. Ancak kazaların önlenmesi için, sürücülerin hız yapmaması ve daha dikkatli olması gerekiyor.
     Birçok kentte bulunan düzenli kamera sisteminin kurulması için karayollarıyla görüştüklerini anlatan Yılmaz, kamera sisteminin hem hatalı sollamaları hemde aşırı hız yapanları tespit ettiğini dile getirdi.
     Yılmaz, Karayolları bunun üzerinde çalışıyor. Sürücülerin sürat yapmaması gerekiyor. 3 dakika için insan hayatı ucuz olmamalı. Sürücülerimiz yolu düzgün gördüğünde aşırı hız yapıyor. Yoldaki kazaların önemli bir bölümü de hızdan kaynaklanıyor dedi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER