Bitliste yol yapım çalışmaları

Bitliste yol yapım çalışmaları


BİTLİS (A.A) - Bitlisteki protokol yolunda, yol yapma ve genişletme çalışmalar aralıksız devam ediyor.
     Yolda çalışmaları inceleyen Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, protokol yolunda çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü söyledi.
     Kışın bu mevkide sürücülerin zor anlar yaşadığını anımsatan Vali Yılmaz, dar olan yolu 6 metre daha genişleteceklerini ve yol kodunu da 4 metre düşüreceklerini ifade etti.
     Yürütülen çalışmayla yolda yaşanan sıkıntının giderileceğini ve kodun düşürülmesiyle de görüş mesafesininde rahatlayacağını dile getiren Yılmaz, Bu yolumuz çok dardı. Şu anda yaptığımız çalışmayla yolu 6 metre daha genişletiyoruz. Ayrıca güzergahta bulunan rampayı da yaklaşık 4 metre indireceğiz. Çalışmaların tamamlanmasıyla bu mevkide ulaşım rahat bir şekilde sağlanacak dedi.
     Kent merkezine girişteki Batarya Kavşağında geçen yıl bir çökme meydana geldiğini ve bu mevkide uzun süre sıkıntı yaşandığını anımsatan Yılmaz, kavşağın yapılması için ihalenin tamamlandığını ve yüklenici firmaya yer tesliminin yapıldığını ifade etti.
     Yılmaz, Ancak kavşağın girişindeki binanın yıkılma tehlikesi var. Binanın kamulaştırılmasının ardından, çalışmalar başlayacak. Bu çok büyük ve kapsamlı bir iş olduğu için, trafik akışı da Bitlis Emniyet Müdürlüğünün yan tarafındaki servis yolundan sağlanacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitliste yol yapım çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER