Bitliste Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesi

Bitliste Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesi


BİTLİS (A.A) - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bitlis Polis Meslek Yüksek Okulunun (PMYO) ortaklaşa hazırladığı Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesi kapsamında, yüzme kursu açılacak.
     Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muzaffer Güven, yaptığı açıklamada, proje kapsamında ilk etapta 12 ile 11 yaşlarında 40 erkek ve 15 kız çocuğuna yüzme eğitimi verileceğini söyledi.
     Çocukların tüm ekipmanlarının proje kapsamında karşılanacağını ifade eden Güven, şöyle konuştu:
     Çocuklarımızın servis ve eğitimci giderlerini karşılayacağız. Projemizi 1 Aralıkta hayata geçireceğiz. Proje kapsamında öğrencilere yüzme ve cankurtaran dersi verilecek. Kursa katılmak isteyenlerin, il müdürlüğümüze müracaat etmesi gerekiyor. Yüzme eğitimi, İsmail Eren Spor kompleksinde verilecek. Eğitmenlerimiz, çocuklara yüzme ve cankurtaran tekniklerini en ince ayrıntısına kadar öğretecek.
     Ayrıca eğitim alan öğrencilerin ileride yüzme müsabakalarına katılmalarını sağlayacaklarını bildiren Güven, bu projeyle çocuklara yüzme alışkanlığını aşılarken, diğer yandan da lisanlı sporcu yetiştirmeyi planladıklarını kaydetti.
     Güven, Projeyle herkesin yüzme öğrenmesini ve Van Gölü ile civarında boğulma riskini ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitliste Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER