Bitliste Seyyah Ulu Çınarın İzinde projesi

Bitliste Seyyah Ulu Çınarın İzinde projesi


BİTLİS (A.A) - Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muzaffer Güven, Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen Seyyah Ulu Çınarın İzinde projesinden 680 gencin yararlandığını söyledi.
     Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlığın yaz tatilinde gençleri, Türkiyenin değişik illerine göndererek farklı kültürleri tanımalarını sağladığını belirtti.
     Geziye katılan gençleri Erzurum, Malatya, Rize, Şanlıurfa ve Mardine gönderdiklerini bildiren Güven, projenin ön yargıları kırma adına güzel bir hareketlilik projesi olduğunu ifade etti.
     Güven, şöyle konuştu:
     İlde kız ve erkeklerden oluşan ve yaşları 14-24 arasındaki 680 genci, Erzurum, Malatya, Rize, Şanlıurfa ve Mardine gönderdik. Gençlik merkezi müdürümüz ve noktalarımız bu konuda üstün gayret gösterdi. Öğrenci velileri ikna edilerek, çocuklarımızın seyahate katılmaları sağlandı. Okul açılmadan önce çocuklarımız için moral ve motivasyon olması, tatillerinde dinlenmiş olarak eğitim ve öğretimlere başlamaları için güzel bir proje oldu. Ancak kız çocukların seyahatlere katılmasında ciddi problemlerle karşılaştık. Önümüzdeki süreçte bu çocuklarımızın oradaki izlenimi ve memnuniyeti, gelecek yıllarda bu projeye katılımı daha da kolaylaştıracak. Tüm katılımcılara ve velilere teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte daha fazla katılım olması için velilerin desteğini bekliyoruz.
     Katılımın sağlanmasında valiliğin ve milli eğitim müdürlüğünün ciddi destek sağladığını belirten Güven, bunun dışında gençleri değişik illerde kurulan doğa ve deniz kamplarına aldıklarını kaydetti.
     Güven, şöyle devam etti:
     Bu kamplar için gençlik merkezi üyelerini, yetiştirme yurtlarındaki öğrencileri, gazi, yetim çocuklarını ve ekonomik durumu iyi olmayan çocukları ön planda tuttuk. Bu çocuklarımıza İzmir-Çeşme, Aydın Kuşadası, Antalya-Doğacı, Mersin-Silifke, Çanakkale-Güzelyalı ve bölgemizde ilk kez bakanlığımız talimatıyla açılan Van-Gevaşta çok güzel tatil yaptırdık. Bu çocuklarımız dinç, zinde, yeni dostluklar ve arkadaşlıklar geliştirerek, yeni eğitim ve öğretim yılına başarılı bir şekilde girecek.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitliste Seyyah Ulu Çınarın İzinde projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER