Bitliste Kentsel Dönüşüm başladı

Bitliste Kentsel Dönüşüm başladı -Belediye ve TOKİ Başkanlığınca yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, Hüsrevpaşa Mahallesindeki 5 katlı binaların yıkımına başlandı -Vali Yurdakul: Şehrin güzelleşmesi, insanlarımı


BİTLİS (A.A) - Bitlis Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, Hüsrevpaşa Mahallesindeki 5 katlı binaların yıkımına başlandı.
     Yıkım çalışmalarını inceleyen Vali Veysel Yurdakul, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bitliste kentsel dönüşüm çalışmalarının artarak devam edeceğini söyledi.
     Estetik, mimari ve fonksiyonel bakımdan, insanların yaşayabileceği alanlar için kentsel dönüşümün devam edeceğini ifade eden Yurdakul, şöyle konuştu:
     Bu faaliyeti yürekten destekliyorum. Yıkmak olumlu bir faaliyet değil ama yenisini ve güzelini yapmak daha anlamlı. Tüm ülkemizde olduğu gibi, ilimizde de kentsel dönüşüme bu noktadan başladık. Bunlar gerçekten tesisleri eksik ve bakımsız binalar. TOKİ yetkililerini ve belediye başkanımızı kutluyorum. Bu gelişen, güzelleşen Bitlisin geleceği için güzel bir adım. TOKİ, belediyemiz ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz bir harmanizasyon içinde. Şehrin güzelleşmesi, insanlarımızın daha sağlıklı ve güvenli binalarda yaşaması için Kentsel Dönüşüm Yasasının altın bir fırsat.
     Kentte özellikle afet evi yapılan yerlerle ilgili belediye başkanı ve diğer yetkililerle görüştüğünü bildiren Yurdakul, zaman içinde dönüşümün gerçekleştirileceğini kaydetti.
     Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ise Hüsrevpaşa Mahallesindeki 20 blok binanın yıkımına başladıklarını kaydederek, bu bloklarda yaklaşık 200 dairenin bulunduğunu ifade etti.
     Bitliste 3 yıl önce Kentsel Dönüşüm Projesine başladıklarını, ancak yaşanan bazı sıkıntılardan dolayı yıkımı bugün başlattıklarını anlatan Alaydın, şöyle devam etti:
     Yıkım sırasında binaların tamamen bittiğini gözlemledik. Vatandaşımızı bu çürük binalardan kurtarıyoruz. Ekipler betonu ölçmek için karot alacak. Yıkım sırasında doğru bir iş yaptığımızı gördük. 30 dakika içinde yıkım ekibi bir binayı yere indirdi. İş makinesi hiç zorlanmıyor. TOKİ ve vatandaşlarımızın işbirliğiyle, kentsel dönüşümün ilk etabı burada gerçekleşiyor. Bu projemizin ikinci etabı da var. Burada yaklaşık bin 500 konut yapılacak. İlk etapta 400e yakın konut yapılacak. Ayrıca bu projemizin içinde 32 derslikli ilköğretim okulu yer alacak.
     Alaydın, projenin ikinci etabı için resmi kamulaştırma kararlarının da çıktığını vurgulayarak, belediyenin yan tarafında bulunan tek katlı evlerde yaşayan vatandaşlarla anlaşma yapacaklarını, anlaşmayanlar için de kamulaştırma yaparak bu projeyi tamamlayacaklarını dile getirdi.
     Eski ve bakımsız binaları yıkarak, Bitlise yeni bir siluet kazandıracaklarını ifade eden Alaydın, yıkımı yapılan binaların kentin siluetini bozduğunu, depreme dayanıklı ve şehircilik anlamında güzel binalar yapacaklarını ifade etti.
     Alaydın, vatandaşları eski ve metruk binalardan kurtaracaklarına değinerek, TOKİ binalarının yapımı için ihaleye çıkacak. Binaların yapımı bu yıl kış nedeniyle aksayabilir. Ancak 2013 yılının bahar ayında binalarımızın temelini atarak, yıl sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Bitliste Kentsel Dönüşüm başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER