Bitliste Işık Şahsiyetler projesi

Bitliste Işık Şahsiyetler projesi


BİTLİS (A.A) - Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen Işık Şahsiyetler projesi kapsamında, dünya bilim tarihçisi Prof. Dr. Fuat Sezginin hayatı ve eserleri anlatıldı.
     Tatvan Kültür Merkezinde düzenlenen sempozyumda, Tatvan Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ile Tatvan Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri, Sezginin hayatını ve eserlerini anlattı.
     Sempozyuma katılan Vali Veysel Yurdakul, bu tür projelerle, önemli şahsiyetlerin hayatını ve eserlerini daha iyi öğreneceklerini söyledi.
     Sahip olduğumuz medeniyet çok önemli diyen Yurdakul, şöyle konuştu:
     Çeşitli nedenlerden dolayı, bu medeniyeti terk etmek zorunda kalan birçok bilim insanı geri döndü. Bu projelere ilgi duyan gençleri tebrik ediyorum. Bu şahsiyetlerin hayatını kendimize örnek almamız gerekiyor. Öğrencilerimizde bu projeyle önemli şahsiyetlerin hem hayatını öğreniyor hem de öğretiyor. Bu projemiz il ve ilçe genelinde devam edecek. Proje kapsamında koordineli olarak öğrencilerimizle, tarihe ışık tutan bütün şahsiyetlerin hayatını ve bilinmeyen yönlerini öğrenme fırsatı bulacağız. Bu proje büyük önem arz ediyor. Projede emeği geçenlere ve öğrencilerimiz teşekkür ediyorum.
     Konuşmanın ardından her iki lisenin öğrencileri, dünya bilim tarihçisi Prof. Dr. Fuat Sezginin hayatı, eserleri, fikri, düşünceleri ve almış olduğu ödülleri anlattı.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitliste Işık Şahsiyetler projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER