Bitliste Gönül Elçileri Projesi toplantısı

Bitliste Gönül Elçileri Projesi toplantısı


BİTLİS (A.A) - Bitliste Gönül Elçileri Projesi kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce düzenlenen bilgilendirme toplantısına, kadınlar yoğun ilgi gösterdi.
     İl Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Emine Erdoğanın ülke çapında başlattığı projenin dalga, dalga 81 vilayette etkisini göstermeye başladığını söyledi.
     Kadınların ellerinin dokunduğu projelerin ve programların farklı olduğunu ifade eden Yurdakul, şöyle konuştu:
     Kadınların bu projedeki farklılığını bugün görüyoruz. Bu toplantının ardından 350 olan gönül elçileri sayımız, 3 bin hatta 4 bine ulaşacak. Hep merak ediliyor Bu gönül elçileri ne yapar- diye. Aslında sizin şu anda yapmakta olduğunuz işleri yaparlar. Gönül elçileri insanlarla, devlet arasında bir bakıma köprülük görevi yapar. Bitlisliler bunu asırlardır yapıyor. Bitliste kadınlar bu işe el atmıştır. Bu iş için yüreklerini, çabalarını ve enerjilerini ortaya koymuşlardır. Bu giderek yaygınlaşıyor. Bu projeler sonucunda bir kişinin hayatına bile dokunsak, bir yetime bir koruyucu aile bulsak, bir fakirin acısını dindirsek, bana göre o zaman bu proje amacına ulaşmış demektir.
     Gönül elçilisi Vali Yurdakulun eşi Emine Yurdakul ise, tüm ülkede olduğu gibi Bitliste de yeni projelerle, yeni heyecanların yaşandığını söyledi.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının öncülüğünde, Emine Erdoğanın himayelerinde projeyi Bitliste de başlattıklarını ifade eden Yurdakul, şöyle konuştu:
     Proje yeni başlamış olmasına rağmen bugüne kadar 350ye yakın gönüllü başvurusunun olması, motivasyonumuzu artırmakta. Hep söylüyoruz ve söylemeye devam edeceğiz. Toplumun yarısını kadınlar teşkil eder. Kalan yarısını da kadınlar eğitir. Kadın eştir, annedir, bacıdır. Toplum ve gelecek için kadın herşeyimizdir. İlimizde zaten var olan yüksek farkındalıkla, bu projeyle, daha fazla korunmaya muhtaç çocuğa, mağdur ve mazlum kitleye ulaşacağımızdan hiç kuşkum yok. İnanç değerlerimiz, darda kalana, yolda kalana, sahipsiz kalana sahip çıkmayı en önemli erdem arasında sayıyor. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
     Konuşmaların ardından gönül elçileri ve koruyucu aile konulu bir sunum yapıldı.
     Vali Yurdakulun ilk çocuk gönül elçisi Azra Dayana, gönül elçileri rozetini taktı ve eşi Emine Yurdakul ise koruyucu aile adaylarına çiçek takdim etti.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitliste Gönül Elçileri Projesi toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER