Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Başkanı Yılmaz:

Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Başkanı Yılmaz: Konyadaki sürücülerden bisikletlilerin yanından geçerken dikkat etmelerini ve en az 1,5 metre mesafe bırakmalarını istiyoruz


KONYA (A.A) - Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz, Konyadaki sürücülerden bisikletlilerin yanından geçerken dikkat etmelerini ve en az 1 buçuk metre mesafe bırakmalarını istedi.
     Yılmaz, yaptığı açıklamada, trafikte sürücülerin bisikletlilere saygı göstermesiyle trafikte bisiklet kazalarının önüne büyük ölçüde geçilebileceğini ifade etti.
     Bisikletlilere karşı sürücülerin dikkatini geçmek için Bisikletlilere biraz saygı lütfen projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
     Konyadaki sürücülerden bisikletlilerin yanından geçerken dikkat etmelerini ve en az 1,5 metre mesafe bırakmalarını istiyoruz. Bu mesafe meydana gelecek kazaların en aza inmesi sağlayacaktır. Konyanın, Avrupa kentlerinde olduğu gibi bisikletlilerin güvenli ve özgür bir şekilde dolaşabileceği, bisikletin yaygın bir ulaşım aracı olarak kullanılabileceği bir kent haline gelebilmesi için daha alınacak çok yol var. Konya Büyükşehir Belediyesinin bu konudaki duyarlılığı ve çabası övgüye değer.
    
     Muhabir: Muhammed Boztepe
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Başkanı Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER